fredag 20 juli 2012

Rain Man

Grässtjärneblomma - som nog finns på Ramshytteängarna.
- Jag är ingen rik knodd. Jag är en vanlig knegare som bryr sig om naturen och blir förbannad när de kör sönder skogen med skogsmaskiner. Den har marken är rätt unik. Det finns inte så många sådana här platser kvar och jag vill göra en insats.

Den som säger detta är Rain Nylund. Han köpte Ramshytteängarna för några år sedan för runt 700 000 kronor och har nu skänkt området till kommunen mot avtal om att marken - stor som 30 fotbollsplaner - skall bli naturreservat.

Här betar kor, sångsvanar häckar på våren, räven har sitt gryt, kattugglorna hoar och hackspettarna hackar i aspskogen, läser jag på en blogg ägd av en som bor vid ängarna.

I Nerikes Allehanda berättar Rain Nylund vidare:

– De blev lite paffa när jag ringde och sa att jag skulle skänka marken till dem, säger Rain och skrattar. Han berättar att han först möttes av lite skepsis och att några kontrollsamtal behövdes ringas för att klargöra att han inte var galen. Här hittar man artikeln i Nerikes.

Rain Nylund är värd uppskattning. Större uppskattning än varenda bankchef som surfat runt i champagnen i Båstad under veckans som varit. Begreppet Rain Man har fått en ny innebörd.


7 kommentarer:

 1. Nominera Nylund till Årets Väckarklocka!

  Gt

  SvaraRadera
 2. Ja, han är verkligen värd uppskattning - årets Väckarkolocka säger jag med!

  SvaraRadera
 3. Otroliga sagor kan ibland vara sanna.
  Att en vanlig knegare kan bli miljonär väcker förvåning.
  Att knegaren sedan begåvar mänskligheten med naturreservat gör honom till ett äkta gudaväsen.
  Något att ta efter.
  Tant grön/ IQ

  SvaraRadera
 4. Kanske Årets Väckarklocka bara ges till litterära föredömen, eller?

  Men i så fall kunde väl reglerna ändras så, att även denna typ av miljömässiga hjältedåd kunde markeras med en Klocka.

  SvaraRadera
 5. Skitbra! Jag har tänkt flera gånger på att om jag blir rik så ska jag köpa upp en massa mark och göra till naturreservat :)

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.