tisdag 3 juli 2012

Gomorron värld. Finns ni kvar utanför ringmuren? Rapport från igår: fint väder, knökfulla seminarier om tillväxtdamhällets problem, ungmoddar viskar i mitt öra om hemligt utspel som skall vara flirt med MP. Någon trendnisse slog fast för några år sedan att rosevin var modernt, innanför ringmuren tvingar de flesta sig att vara moderna. Gårdagens artikel i Aftonbladet - se nedan - tycks ha fått glada reaktioner från grönisar utanför de inre kanslibunkrarna.

10 kommentarer:

 1. God morgon Schlaug och övriga. För egen del såg jag på tv när K-G Bergström och Lena Melin frågade ut??? Johnny Skalin (SD) angående SD:s europapolitik.

  Utan att vara anhängare till (SD) måste jag tillstå att Skalin var mycket kunnig i frågan och tydlig i sina svar. Bland annat att det är: Sveriges medborgare som ska avgöra viktiga inhemska frågor och inte EU och EU-domstolen.

  Det som var oroande var att K-G Bergström och Lena Melin hela tiden bröt in med egna påståenden som gjorde att han inte fick tala till punkt och som gav intryck av att de försökte mästra Skalin och att SD:s syn på saken var fel.

  Som slutkommentar sa Melin: "SD:s syn var ogenomtänkt och de har fel i frågan."
  Vilket jag anser är okunnighet som moderator och ett påstående som utgår från hennes egna värderingar.

  Både Bergström och Melin borde ta sig en titt på Pers-hörna där Per Malm är moderator och lära av honom. Per Malm är strålande i sin roll!

  SvaraRadera
 2. Håller helt och hållet 09:44 om utfrågningen av KG och LM. Deras taggar utåt skapade närmast bara sympatikänslor för JS som person.

  SvaraRadera
 3. Hm, blir det ingen recension av Åsas tal?
  AK

  SvaraRadera
 4. "...ungmoddar viskar i mitt öra..."

  Man kan trampa dem på tårna och sedan beklaga sin klumpighet.
  Till och med moddar lär sig så småningom att hålla ett visst avstånd.

  SvaraRadera
 5. Päivi Rissanen Nilssontis juli 03, 08:34:00 em

  Ja, inte blev det något omvälvande poltiskt vad gäller att rädda miljön och stoppa klimatförändringarna. Nu pratas det om 4 meters i stället för 1 meters höjning av havsnivån om 300 år tack vare utsläppen.
  Men mp satsar på cykelreparatörer för då cyklar fler ,främst i Stockholm, och det blir inte så mycket avgaser. Ja, man ville visst sänka skatten för cykelreparatörer så lite flört med moderaterna är det.
  Reinfeldts tal var däremot bra. Så synd att han inte tog in också miljöpolitiken eller energipolitiken. Jag gillade hans syn på att alla gör ett bra jobb. Jag gillade inte hans syn på att :nu kan vi fortsätta jobba heltid när våra föräldrar är gamla för då finns det hemtjänsten och liknande nattpatruller. Det var lite väl mycket rakt på sak: skit i anhöriga och satsa på dig själv. Men så är det ju redan med våra barn. Jag arbetar i förskolan där barnen kommer 6-7 tiden och går hem efter 17. De äter, kollar på barn-TV och sedan är det dags att sova så att de kan slitas upp nästan morgon innan tuppen ens har öppnat ett öga.
  Där kan jag börja tycka att vi glömt det viktigaste i livet, Päivi Rissanen Nilsson

  SvaraRadera
 6. Reagerade också starkast på det där uttalandet. Säger en del om Reinfeldts syn på vår stund på jorden. Att han ser det som ett säljande erbjudande till människor att slippa sina anhöriga för att istället ägna sig åt det viktiga i livet - arbete. En livssyn som gör mig mörkrädd.

  SvaraRadera
 7. Päivi Rissanen Nilssontis juli 03, 10:50:00 em

  Ja, för det är inte:allt eller intet, vad gäller arbete och familj. Oavsett hur de nya generationerna pusslar med tiden. Det är nya könsroller och det är samarbete med hemtjänsten och barnomsorgen/skolan. Det är inte att köpa tjänster utan "Det här gör vi tillsammans", Våra gamla och våra barn skall få det ännu bättre än förr i världen. Vi skall inte glömma någon i någon instituition. Jobbet skall inte sluka oss, utan vara den där motorn som sätter igång hjärnan och samhället extra. Men Reinfeldt har nog fått smaka på sin egen medicin. Tänk den lilla prinsessan Philippa som nu blivit balens drottning eller någon form av rockstjärna. Hetast i Almedalen kallades hon för i TV 4 Morgon!Va rädda om era nära och kära. De finns längst och sist, i alla har det varit så, Päivi igen

  SvaraRadera
 8. Var på väg att lägga till det där med Philippa, men avstod. :-)
  AK

  SvaraRadera
 9. Päivi Rissanen Nilssonons juli 04, 10:53:00 em

  Borde ha gjort det kanske. Var kanske lite väl taskig,Förlåt! Päivi igen

  SvaraRadera
 10. AK: Nej, inga kommentarer. Men det var inget jag inte själv kunde ha sagt, men det var också mycket annat jag hade sagt.
  Förvånande lite ideologisk argumentation, vilket ju är det som skapar trygghet.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.