tisdag 17 juli 2012

Det här får bli tisdagens inlägg, hämtat från SvD:

"Nils Joneborg brukar se på beteendet hos sina stressade patienter som att de ”springer”. För lyckan, för jobbet, för måsten, för pengar. När de sprungit så länge att de behöver komma till den psykiatriska kliniken på Ersta sjukhus i Stockholm träffar de en doktor som ber dem sitta still."

5 kommentarer:

 1. Mm, stilla oss är precis vad vi behöver. På många vis. Den rädda rastlösheten kan ha många slitna ansikten. Masskonsumtion av prylar, av jobb, av aktiviteter. Ofta sprungna ur samma brist på oförmåga till förnöjsamhet.

  SvaraRadera
 2. ...förmåga och inte oförmåga förstås...

  SvaraRadera
 3. Jag tror att det i många fall kan vara så att man blir stressad för att man helt enkelt inte följer sitt egna hjärtas väg, liksom ej heller känner ngn egentlig kollektiv riktning på dagens samhälle i önskvärd riktning, utan istället bara följer Kapitalismens krav i allt från skolan, till och från jobbet, på jobbet och inte minst också på "fritiden".

  Så länge inte hjärtat leder, utan Kapitalismens skuldekonomi så blir människan typ passivt aktiv, vilket föranleder stress...

  Ytterligare stress tror jag kommer sig av att medborgarna idag, sedan länge, upplever att politiker och ekonomer gång efter gång visar att de vare sig har koll, förstår eller förmår hantera de krafter som styr över deras huvuden
  /Tom

  SvaraRadera
 4. /Tom

  än en gång tvingas jag att begrunda
  dina sanningar.

  /Roland

  SvaraRadera
 5. /Tom
  ..." vare sig har koll, förstår eller förmår hantera de krafter som styr över deras huvuden." Bra skrivet!

  Ja, sannerligen en sanning att begrunda. " styr över deras huvuden"...? Är det inte politikerna/ekonomerna som styr... Det är det nog många som TROR däribland politikerna/ekonomerna själva. Medborgarna/politikerna/ekonomerna bråkar om höger eller vänster. Under tiden kan krafter styra över både politikernas, ekonomernas och medborgarnas huvuden. Därav beteckningen "fårskock"? En leds vi hit än leds vi dit, höger eller vänster? och samma politik får vi dvs. EU:s gemensamma ringdans. För de som hävdar att de vill ha valmöjligheter dvs. flera "danser" att välja på, så borde kaffet fastna i vrångstrupen när de upptäcker denna sanning. Det handlar inte om höger eller vänster?

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.