söndag 15 juli 2012

Bisvärm ockuperar Mäster Samuelsgatan....

Godmorgon världen. I gårdagens DN läste jag rubriken Bisvärm ockuperade Mäster Samuelsgatan. I Aftonbladet skrivs att bisvärmen satte skräck i Stockholm. Dom är lättskrämda...

Svärmen hade satt sig över entrén till HM:s huvudkontor i Stockholm. De urbana människorna verkade rädda - de urbana har för övrigt ockuperat vår lilla orts livsmedelsaffärer iklädda höga rosa gummistövlar, trots solsken, och småsnorkigt uppträdande när de får veta att kassörskan inte känner till den senaste trenden i form av designad maträtt.

I DN-artikeln om svärmen meddelas vidare att det inte är "första gången som Stockholm drabbas av svärmande bin". Mystiken tätnar ty, meddelas det, "ingen vet exakt var just denna svärm kom från".

Jag kan, som före detta biodlare, meddela alla urbana främlingar inför livet att svärmar är ofarliga, trevliga och fulla av eufori. Jag hoppas att det blir vanligt med bisvärmar i min gamla stad, det är tecken på att vi fått nya oerfarna biodlare som är på väg att lära sig sköta bisamhällen. De urbana verkar bli riktigt mänskliga. (Jojo, jag vet att jag ursprungligen är stockholmare, men det har gått över - och det värsta är att jag gillade Söder bättre innan det blev ekochicka grönsakers bostadsrättsgetto).

6 kommentarer:

 1. Om urban är en föraktfull egenskap, hur kan då någon döpa sitt barn till Urban?

  På Söder (Folkungagatan) finns Gryningen. Alltid en strimma ljus.

  SvaraRadera
 2. Svärmare är inte det människor som vill göra världen lite bättre? Inte konstigt att ett stort gäng bin sprider skräck. Vårt livsmål är väl att i huvudsak förverkliga oss själva? Inget kollektivt svärmande alltså.

  SvaraRadera
 3. Okunskap föder rädsla, svårare än så är det väl inte.

  SvaraRadera
 4. "och det värsta är att jag gillade Söder bättre innan det blev ekochicka grönsakers bostadsrättsgetto)."

  Verkligen? He, he. Sparar meningen för framtida bruk, välformulerat.

  SvaraRadera
 5. http://www.sydsvenskan.se/opinion/huvudledare/honungstips-for-langre-liv


  Friår?

  /Folkhemsterroristen

  SvaraRadera
 6. Herregud. Helt briljant skrivet!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.