lördag 30 juni 2012

Sommar för politiker (3): Fästingen är ledig som partisymbol.....

Akvarell: Lena Rosen Schlaug
Almedalen. Strategerna lägger upp strategier. Konsulterna konsultar. Partiledare och språkrör våndas och längtar tills politikerveckan skall vara över. Så de får göra sommar. 
Fredrik Reinfeldt har suttit i bersån på Harpsund med ett glas nyfolklig champagne och tänkt på vad han ska säga, medan Schlingmann funderat vid hans fötter på hur han skall säga det. Lättsam och rolig eller den allvarliga statsmannarollen lämpad för ett Europa i kris? Svåra val också för en god skådespelare.

Någon blomma för den svenska hagen har inte Moderaterna. Förr hade man en skränande fiskmås som symbol, senare fick man ett tjockt M med tre stilenliga betongklumpar som fötter. Men nu? Inget alls. Fästingen är ledig, den är för det mesta också ganska onyttig i naturen.

Stefan Löfven oroar sig nog mest för att han måste säga något. För i Almedalen måste man säga något som gör att journalisterna inte finner det man säger vara så ointressant att de hittar på en egen agenda. Det kan ju sluta hur som helst... Fortsättning här.

8 kommentarer:

 1. Stavvfel i robricken.

  SvaraRadera
 2. Hm, noterar fårskocken på kullen...
  Bra med semester!!! Våra politiker kanske är så uttröttade att de lägger sig ner i gräset och tittar upp mot en från början blå himmel. Om "aktivitet"? chemtrail? eller vad? sker så uppmärksammar förhoppningsvis dessa politiker, och även andra hur plan spyr ut breda band/strimmor som ligger kvar länge, lääänge, ja jättelääänge. Varför gör de det? och framförallt vad är det? Borde vi inte fråga oss det? En diskussion borde uppstå?

  Sedan kan vi börja studera skillnaden mellan vanliga kondensationsstrimmor som upplöses efter en stund. Det blir säkert det största samtalsämnet efter sommaren i riksdagen och bland allmänheten? eller skulle inte tro det..:)"Konspirationsteoretiker" ska man avfärda, hålla kort! att de många gånger använder både ögon och öron samt slutledningsförmåga som "vapen", det går att resonera bort med ord som "väx upp".

  Pekade upp mot himlen igår när jag mötte en kvinna. Tänkte nu ska jag testa! Moln fanns att beskåda på en relativt blå himmel och långa strimmor. Va mycket moln sa jag. Ja, instämde hon. Men det där då är det moln? Nääää! sa hon. Men vad är det då? frågade jag. Tyckte frågan borde uppstå och är befogad. Hon knyckte förvirrat på nacken och återgick till sitt tidigare prat om bantning efter greklandsresan. Inget nedvärderande av henne som person!Absolut inte! Sådana är vi! Men vi ska inte nedvärdera fåren i hagen. De har tid att titta upp i skyn. De har också börjat utveckla tankar och har känslor. Så någon skapelsens krona är vi då inte.

  Glad och "molnig"? sommar.

  Bäääää!

  SvaraRadera
 3. Anonym 08:06 - hmmmm, L och K tycks vara svåra att hålla isär på tangentbordet, inte första gången den blir fek. Inte sista hekker tydkigen.

  SvaraRadera
 4. N och t också tydligen. Inte första gången deN blir fel. :-)

  SvaraRadera
 5. Strateger, konsulter och en hel det politiker borde ha ett varningsmärke på kavajslaget i form av en fästing !

  SvaraRadera
 6. Kalebass, kanske väljarna borde ha en fästing på kavajuppslaget som väljer på de sätt de gör.

  SvaraRadera
 7. För den som gillar det här greppet - att häckla kändisar med hjälp av stor humor och språklig briljans - måste jag rekommendera Kalle Linds nyss påbörjade bok Människor det varit synd om. Oerhört underhållande. Texten om Arne Weise gav mig ett nattligt skrattsammanbrott.

  SvaraRadera
 8. Anonym,(varför är det så många anonyma på den här bloggen?) du har tyvärr helt rätt. Det är naturligtvis väljarna som i första hand ska ha märket!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.