fredag 29 juni 2012

Sommar för politiker (2): Bland laxsnittar och konsulter i Almedalen

Akvarell: Lena Rosen Schlaug
Inför Almedalen... Partierna har tillgång till konsulter som hjälper till att lägga upp strategin. Det gäller att sätta dagordning för vad nyktra, och även stundom lätt alkoholpåverkade, journalister och skribenter skall meddela världen utanför ringmuren.

Politikerveckan i Almedalen skapar mängder med arbete i konsultbranschen. Avdankade politiker får ofta betald halvsemester genom att prata på seminarier eller vara debattledare -  dessvärre drabbas vi även av många trötta laxsnittar.

Mina första möten med sommaren i Almedalen medförde en rad överraskningar. Till exempel att Lars Werner, som var ganska fyllig i alla bemärkelser, inför medierna hade för vana att ta sig ett bad från en speciell badstege precis vid Almedalen.

En annan högtidspunkt i Almedalen var när ett antal journalister och fotografer tävlade i att få politiker att göra de mest löjliga saker på bild. Man fick Olof Johansson att ställa sig i havet och prata telefon. Ingvar Carlsson, eller om det var Carl Bildt, kröp upp på ett tak. Mig ville Janne Scherman, som då var reporter på TV4, få att....

 Hela krönikan finns här.

4 kommentarer:

 1. ...och ändå åker du ditt - igen.
  God resa önskas!

  SvaraRadera
 2. Jo, livet är komplicerat... Men numera åker jag inte i egenskap av språkrör i alla fall. Vilket något minskar problemet. Dock finns laxsnittarna kvar.

  SvaraRadera
 3. Åk och var som en katt:) bland hermelinerna. Jo "livet är komlicerat" Ska man lämna helt, ändra kurs, ställa sig utanför? Allt är bra utom likgiltighet? Det har vi nog av.
  Trevlig resa!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.