tisdag 12 juni 2012

0,002 sekunder som avgör din pension

Rätt lag vann. Trist. Å andra sidan ska man inte vinna om man spelar så dåligt. Det gäller att ligga på. Något som ligger på är börserna. Allt mer handel sker ju med så kallad robothandel, eftersom människans reaktion inte är snabb nog om man vill göra snabba pengar på spekulation. Det senaste är mikrovågor som kan förkorta orderprocessen för köp och sälj med 0,002 sekunder.

I dag tar det 6,55 millisekunder att skicka en order mellan New Jersey och Chicago med fiberoptik. Men nya friska mikrovågor kan man kapa tiden till 4,30 millisekunder. Allt fler vill sätta upp mikrovågssändare på telemasterna för att hänga med i det som kallas utveckling. Det är på den här typen av handel våra pensioner hänger. Det är sjukt. Det är ännu mer sjukt att inte kapitalismens tillskyndare inser att det är sjukt.

Hur som helst: det hade inte räckt igår att kapa tiden i hjärnsynapserna hos de svenska spelarna med ens några sekunder. Det är  förresten den bästa gruppen som kallas Dödens grupp. Efter att ha sett England - Frankrike och Sverige - Ukraina så är det väl den gruppen som borde kallas Dödens grupp. Det var ju en nära-döden-upplevelse att titta på så trist spel.

10 kommentarer:

 1. Vem kan man skylla på ?

  Hamrén ?
  Ukraina ?

  Politikerna ?
  Oss själva ?

  http://www.dn.se/ledare/kolumner/skulden-ar-var-egen

  Eric

  SvaraRadera
 2. Före matchen Ukraina - Sverige var det mycket gissning och spekulation som håsade upp förväntningarna om Svenska stordåd. Det är känsloyttringar som inte ger klar bild av verkligheten.

  Den förnuftige är inte i behov av gissning och spekulation som får oss att tro att Sverige skulle vinna över Ukraina.

  Enda hållbara verklighet är att vänta på slutsignalen och slutresultatet: Ukraina 2 - Sverige 1 = Verkligheten!

  SvaraRadera
 3. Blå-gult vann. Det är huvudsaken.

  Där ser man så bra det går, när man hjälps åt att spela åt samma håll. Likriktning är vida bättre än splittring åt alla håll som yra höns. ☺

  Gt

  SvaraRadera
 4. Anonym 08:26:00

  Instämmer helt!
  Så grattis till Ukraina. De är givetvis värda vinsten eftersom verkligheten visade att de vann...!? Det är förnuftigt att inse att man får vänta och se till verkligheten.

  Ang fiberoptik så är det skrämmande med "utveckling". Människorna blir fler och fler. Våra medvetanden hänger inte med i utvecklingen. "Utvecklingen" tekniken däremot skenar. Inte svårt att inse att arbetslösheten kommer att stiga och stiga. Vi rationaliserar bort oss själva. Så vi bör använda oss av utvecklingen och införa kortare arbetsdag redan nu och njuta av frukterna.

  SvaraRadera
 5. Viktigt att detta sprids så mycket som möjligt för att ev. kunna förhindra planerna.
  "Nowadays the media do not only support a war, they produce it themselves."

  VARNING! tecken tyder på att en allvarlig media-offensiv mot Syrien är på gång. I stil med den mot Tripoli i Libyen förra året, väst-medierna går ut och förbereder innan föreställningen dras igång. Då ljög man om att rebellerna redan var framme i Tripoli. Nato hade bombat sönder Libyens TV-hus, och samtidigt som ett våldsam flyg och helikopteranfall banade vägen för en del rebeller in i Tripoli, sändes i västmedierna förproducerade scener, inspelade i Qatar, som föreställde firande rebeller på Green Square i Tripoli.
  Nu verkar det som att en ny föreställning om en massaker planeras av de kriminella angriparnationerna, samtidigt som Syriens egen TV ska slås ut och ersättas av producerade föreställningar. http://korta.nu/syrien


  "In a few days, perhaps as early as Friday, June 15, at noon, the Syrians wanting to watch their national TV stations will see them replaced on their screens by TV programs created by the CIA. Studio-shot images will show massacres that are blamed on the Syrian Government, people demonstrating, ministers and generals resigning from their posts, President Al-Assad fleeing, the rebels gathering in the big city centers, and a new government installing itself in the presidential palace."

  http://www.voltairenet.org/NATO-preparing-vast-disinformation

  SvaraRadera
 6. Och SVT med flera medier hänger på och distribuerar lydigt västmakternas "sanning".

  När så alla på läktaren är tillräckligt förberedda slår man på en gong-gong, och sedan...

  När Hitler skulle bekriga Sovjet fick man först veta vilka barbarer de röda var.

  SvaraRadera
 7. Birger, nu skriver du om något du har noll förståelse om. Jag lovar - din pension hänger inte på automatiserad handels vara eller icke vara. Jag förstår att det är lätt som lekman att gripas av medias dramaturgi med robotar och säljande rubriker, men tro mig - det stora hotet mot din pension är din egen yrkeskategori och dess sfär som skapat en ren pajasekonimi där utbud, efterfrågan och risk är helt satta ur funktion.

  / fd robot - damn, jag måste bevisa att jag inte längre är en robot!

  SvaraRadera
 8. Det är för mycket sport i medierna...
  tant Elin

  SvaraRadera
 9. Det är för mycket sport i medierna...
  tant Elin

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.