fredag 25 maj 2012

Lördag 26 maj 16.30 - 18.30
Segels torg, Stockholm

Allt fler vapen och dålig kontroll av vem som har dem betyder mycket våld, övergrepp och lidande. Varje år dödas hundra­tusentals människor, och ännu fler skadas, våldtas eller tvingas att fly från sina hem till följd av att den global vapenhandeln i princip är oreglerad. 

I juli 2012 möts världens regeringar i FN-högkvarteret i New York för att förhandla fram ett globalt avtal - Arms Trade Treaty (ATT) - som ska förbättra kontrollen av den globala vapenhandeln.

För att uppmärksamma behovet av ett starkt vapenhandelsavtal anordnas en manifestation - en så kallad die-in - lördagen den 26 maj lördagen den 26 maj 16.30 - 18.30. Plats: Segels torg, Stockholm.
 
Arrangörer är bland annat  Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, Amnesty International, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, Kristna Fredsrörelsen och Svenska Kyrkan.

1 kommentar:

  1. Tack för info! Vi kan komma som vi är och vi som vill kan vara med rent praktiskt.
    L.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.