torsdag 17 maj 2012

Adagio


Kylig morgon, lommen var tyst uppe i tjärnen, tranfadern patrullerade luftrummet och på vägen hem lyssnade jag på låten som egentligen skall spelas just när festen tystnat och sommarnatten ännu inte tagits över av gryningens fågelsång. Enkelt och vackert.

7 kommentarer:

 1. Fin, laddar in den för sommarens förgryningar!

  SvaraRadera
 2. Kan det bli vackrare ? Man blir lite sorgsen när man tänker på hur fint det skulle kunna vara om vi var rädda om varann och om miljön.
  Var någonstans gick det snett i människans historia. Industrialismen? eller var det redan vid kunskapens träd...

  SvaraRadera
 3. Har gillat din blogg länge. Men nu tycker jag att det verkar vara mest tomma ord som kommit.
  Fattar inte hur du kan med att fortsätta att ta ut inkomstgaranti från riksdagen fast det snart är 10 år sedan du satt där.
  Kan bara säga en sak: Skäms på dig Birger

  SvaraRadera
 4. Underbar musik, användes inte den när elfte september mindes senast?

  SvaraRadera
 5. Anonym 11:16 - jag har en nästa exakt genomsnittlig svensk inkomst genom mitt arbete. Riksdagens absurda system innebär emellertid att det inte anses nog. För att "bli äv" med hela inkomstgarantin krävs en inkomst på över 55 000 kr i månaden. Det innebär inte att den sk garantin "fyllde upp" till den summan, men att några hundralappar gäller ut även om man har till och med drygt 50 000 i månadslön. Absurt.

  SvaraRadera
 6. Och du är tvingad att ta emot det då?
  Lika lite som en högavlönad direktör är tvingad att ta emot enorma bonusar,tycker jag.
  Jag tycker att det är upp till var och ens samvete.
  Särskilt provocerad blev jag förra riksdagsmannen (MP) från Örebro som helt öppet sa i TV att han inte hade sökt ett enda jobb.
  Som lokalt arbetande MP:are som gör det mesta ideellt tycker jag det är skämmigt.
  Att det är lika illa i andra partier är inget försvar, det gör bara att det politikerförakt som stadigt växer är fullt förståeligt.

  SvaraRadera
 7. Man kan göra bra saker för pengarna, man kan göra dåliga saker för pengarna. Att skänka bort pengar är inte fel! Att göra saker gratis för fattiga föreningar och kulturklubbar är inte heller fel. Birger skänkte t ex ett arvode för en föreläsning till en hårt kämpande skolförening.
  Madde

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.