lördag 14 april 2012

Imorgon inleder jag en serie med inlägg med anledning av att MP just påbörjat skrivning av nytt partiprogram.    

Idag

Moriska paviljongen i Malmö

14:00 - 15:00

Panelsamtal om vägen från tillväxtsamhälle till utvecklingssamhälle. Blir vi fattigare? Hur finansierar vi välfärd och trygghet? Vad är möjligt och vad är omöjligt? Var finns motståndet mot samhällsevolution? Var det ekonomisk tillväxt som gav oss allt det goda - eller var det strävan efter bättre liv som gav oss tillväxt?
Från Steg 3 deltar också Mats Lindqvist och Lars Wideräng. Moderator: Josefine Fischer, Lunds universitet.5 kommentarer:

 1. Det blir intressant, Birger. Hoppas många MP:are kommer att läsa det.

  Under väntetiden kanske vi kan kika på en "grön och företagsam röst", nämligen
  www.ingerfredriksson.blogspot.se

  Gt

  SvaraRadera
 2. Nya partiprogrammet.

  http://blog.svd.se/politikdirekt/2012/04/ulrika-karnborg-skriver-mp-program/

  "För att skriva ett partiprogram är jag övertygad om att man behöver en bra politik, men man behöver också en förmåga att uttrycka sig tydligt och enkelt, med en bra känsla. Då tror jag att man når ut bredare, säger Yvonne Ruwaida, sammankallade i den grupp som ska ta fram MP:s nya partiprogram."

  Jisses... Hur ska man tolka det citatet... Att ett politiskt parti kan förväntas vara bra på politik, men inte på kommunikation?? Så den kompetensen måste man hämta utifrån. Är inte en STOR del av det politiska hantverket just kommunikation??? Men någon annan behöver alltså stå för formuleringen... ska man uppfatta det som att det nuförtiden mp-dunkelt tänkta lär bli det internt dunkelt skrivna.

  Mp har tappat så mycket stake och självförtroende att det blivit pinsamt och intetsägande. Upplever att partiet stapplar runt utan styrfart och likt en hjäplös och hungrig fågelunge gapar efter tillstånd från omvärlden om att få finnas till och ha en åsikt. Mp har i mina ögon gått från något gediget och moraliskt högtstående (ursäkta det kanske högtravande uttrycket) till en strategisk apparat med skralt innehåll och skral trovärdighet. När mp uttalar sig i media dyker med automatik en pr-strategs instruerande viskningar upp i mitt huvud. Och det paradoxalt nog i en tid när jag tror att människor hungrar efter äkta vara.

  SvaraRadera
 3. Hej, tack för igår. Det var bra, men dina samtalspartner var väl insnöade på sina hjärtefrågor och framstod som ganska icke-relevanta. Skrämde mer än tilltalade. Ska steg 3 vinna gehör måste ni använda den retorik som du använde eftersom den når både hjärta och hjärna. Bra inledning som fick alla, oavsett ideologisk tillhörighet att känna sig delaktig i förändringsprocessen! Proffsigt!!!!

  SvaraRadera
 4. Anonym sa: "När mp uttalar sig i media dyker med automatik en pr-strategs instruerande viskningar upp i mitt huvud. Och det paradoxalt nog i en tid när jag tror att människor hungrar efter äkta vara. "
  Håller med om allt annat i inlägget också.

  SvaraRadera
 5. Tur att energitalespersonen Lise Nordin finns som kan komplettera språkrören som inte alls engagerar sig tillräckligt i kärnkraftfrågan, rädda att stöta sig med alliansen.

  Vad kommer partiprogrammet innehålla i år om elektromagnetisk strålning? På kongressen föll visst denna viktiga fråga bort.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.