Wednesday, 15 February 2012

Kunskapskanalen onsdag 19.00
Samtal med Lovisa Lamm om Nordkorea.

Nordkorea är minst sagt aktuellt. Få svenskar har varit där, en av dem är Lovisa Lamm. Jag samtalar med henne i Kunskapskanalen 09.00 på måndag förmiddag. Utgångspunkten är hennes nya bok Ambassaden i Paradiset. Jag frågar henne bland annat om det svenska näringslivets roll i Nordkorea - hur det kom sig att inte bara de röda utan även de blå älskade diktaturen. Hör också den makabra historien om den älskade ledaren Kim Il Sungs böld...
Repris vid midnatt samt 09.00 torsdag.
Nästkommande samtal i Kunskapskanalen: Torsdag 23:e om ekonomisk historia samt 24:e med Stina Lundberg Dabrowski 

2 comments:

  1. Och kanske de enda(?) svenska företaget i Nordkorea, intressant att använda sig av företagande för att komma in i landet. - nokojeans.com

    ReplyDelete
  2. Intressant å höra om personkulten, smuggelaffärerna och Exportrådets rädsla för att en svensk företagare ville tala klarspråk - "Stör inte affärerna, för Mammons skull!"

    ReplyDelete

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.