Saturday, 11 February 2012

5000 meter

Percy Barnevik berättar i senaste numret av Vi läser: "Det intressanta med mig är inte vilken bok jag läser. Det intressanta med mig är att jag har så många böcker. 120 000, eller fem kilometer." 

Så tragiskt det låter. Här skrev jag förresten om ett minne av Percy.

11 comments:

 1. Birger:

  Jag har tänkt det många gånger men hållit tyst. Nu är mättnadsvärdet nått.

  Hur vore det att lägga in länkar till de artiklar du refererar till? Nu senast Percy Barneviks i "Vi läser". Det är ju en så enkel gest mot läsarna.

  /Max

  ReplyDelete
 2. Jag tror att bristen på länkar i många fall (exempelvis detta) kan bero på att det är svårt att länka till papperstidningar. :)

  ReplyDelete
 3. Alla böckerna är väl en statussymbol.
  Men rikedom, och fattigdom, kan se olika ut.
  Lästa böcker gör mig rik på andras erfarenheter och fantasi, älsklingsböckerna ligger nära hjärtat och förgyller livet.
  Att säga att det inte är intressant vilka böcker man läser är lite detsamma som att förneka sig själv.
  Eller inte våga visa vem man är.

  ReplyDelete
 4. Monica,
  man visar tydligt vem man är när man säger att det inte är intressant vilka böcker man läser.

  ReplyDelete
 5. Max: Kerstin gav det svar jag tänkte ge... I princip - och när jag inte bloggar gående eller resande i all hast - länkar jag till sådant jag hänvisar till om det finns på nätet. Jag har noterat att länkningen ibland inte framgår tillräckligt tydligt - därför ligger de nu i rött, istället för enbart i lättare markerat ton.

  ReplyDelete
 6. Själv avstår jag från att dra slutsatser av så få ord, helt dragna ur en kontext - även om det kommer från Birger. :-)
  AK

  ReplyDelete
 7. Har läst den aktuella artikeln. Percy är mer av en antiksamlare än bokläsare tror jag. Han tittar i böckerna ibland, tydligen.

  ReplyDelete
 8. Men det är väl inte så mycket mer att citatet faktiskt är något tragiskt, något som symboliserar vår tid, oavsett om det beskriver Barneviks inre eller inte. Mängden imponerar, ytan imponerar, det man kan räkna imponerar. Det var väl det Sluggo var ute efter antar jag väl.
  Micke

  ReplyDelete
 9. Har inte läst artikeln själv och min fantasi säger att det där citatet kan betyda olika saker beroende på vad som är sagt/skrivet innan. Och ibland är vi snabba med att dra slutsatser på skrala grunder.
  AK

  ReplyDelete
 10. Och jag tycker att det är kul att ni läser Vi läser. :)
  /Sara

  ReplyDelete

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.