Monday, 9 January 2012

Publicerad 9 januari, 2012 - 10:15

ARBETSTID Många av våra politiska företrädare talar som om frågan om sänkt arbetstid inte är önskvärd eller praktiskt genomförbar. Vi menar att motsatsen gäller, att de flesta svenska medborgare är positivt inställda till en generell arbetstidsförkortning.

Läs mer här, där en ovanlig konstellation med bland annat FI och Gröna Partiet finns med tillsammans med en avdankad politiker, en riksdagsledamot (V) och en miljöpartist utan riksuppdrag. Kan man säga att trycket på Gustav Fridolin, efter hans sågning av sänkt normalarbetstid, ökar? 

Frågan uppstår: Kan man lita på MP i den här frågan, även om man formellt kommer att skriva in sänkt arbetstid även i sitt nya partiprogram, när så många i både nuvarande och tidigare ledning så länge har motarbetat frågan?  Eller är det som med sossarna och kravet på republik?

Här finns således artikeln på SVT-Debatt.

3 comments:

 1. Bra!
  Jag känner att trycket ökar, att tröttheten, stiltjen efter valet mynnar ut i något positivt.

  ReplyDelete
 2. I England pratar man om 20 timmars arbetsvecka:
  http://womc.radio.com/2012/01/09/cut-your-work-week-to-20-hours/

  ReplyDelete
 3. Om Aftonbladet skulle lägga ut den här frågan som poll, så skulle det bli rekord i hur många som svarar, och 98% skulle svara "ja" till sextimmarsdag.

  Vi lär nog aldrig se den dyka upp av samma skäl.

  ReplyDelete

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.