Tuesday, 10 January 2012

Dags att mixa Strindberg?

August Strindberg i alla ära. Han firas ju i år. Det är - den 14 maj - precis 100 år sedan han dog. Så det kommer att talas mycket om Strindberg. Många föreläsningar, konferenser och kulturaftnar... 

Blir man aningen trött på detta crescendo av manlighet så går det bra att beställa en föreläsning om August Strindberg och Elin Wägner. Hade dom något gemensamt, frågar nog vän av ordning. Jodå, är mitt svar. Och visst var Strindberg en ekorevolutionär... Fast på ett annat sätt - och under en mycket kortare period än Elin Wägner. Om det, och tidsandan och de två giganterna, fortsätter jag att prata i vår. Premiären hölls på Strindbergsmuseet förra året.

Är ni intresserade så boka gärna genom att mejla Mika Holm på den här e-postadressen.
Min blogg om Elin Wägner hittar du här.


Ekorevolutionären August
v/s
Ekofeministen Elin
Föreläsning av
Birger Schlaug
Det du inte visste om August Strindberg och det du måste veta om Elin Wägner.
6 comments:

 1. Fokuset på Strindberg har redan börjat, skall redan imorgon iväg på premiäruppsättningen av "Pelikanen" på Brunnsgatan vid hötorget ;)

  ReplyDelete
 2. När blir det premiär?

  ReplyDelete
 3. Fred, "premiär" var det förra året på Strindbergsmuseet i Stockholm. Våren är inte spikad.

  ReplyDelete
 4. Ett helt underbart föredrag! Prata med ert bibliotek!!

  Elin A.

  ReplyDelete
 5. Viktor % amp;jakob: Det var dessutom fantastiskt kul att få prata på just Strindbergsmuséet för där satt några riktiga nördar som visste och kunde nästan allt. För mig var det dubbelt kul eftersom jag vistats i huset en del, och till det hade snokat reda på att Elin Wägner faktiskt käkade söndagsmiddag emellanåt på pensionatet där Strindberg placerat sig och gjort till sitt hem. Elin ville se undret...

  ReplyDelete

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.