Wednesday, 14 December 2011

Misshandla och spela i blågult

Om man döms för misshandel, skall man ändå under under strafftiden få spela fotboll i det svenska landslaget? Svenska Fotbollsförbundet tycks anse set, om man får tro Lars-Åke Lagrell, ordförande i förbundet och tidigare s-märkt landshövding. 

Spelaren det handlar om är Alexander Gerndt, som dömts för misshandel av sin hustru. Paret låg i skilsmässa när misshandenn utfördes. Kvinnan höll i parets dotter när landslagsspelaren tryckte upp henne mot väggen. Både hon och dottern fick skador av våldet

Om medierna redovisar de åsikter Lars-Åke Lagrell har i frågan på rätt sätt, bör han med det snaraste fundera över sin egen roll som högsta tupp i fotbollssverige. Signalen från svensk fotbolls högsta ledning kan rimligtvis inte vara att kvinnomisshandel anses som så lindrigt att det är grönt ljus att till och med sätta på sig landslagsdressen. Om nu inte blågult skall bli symbol för något annat än flaggan.

11 comments:

 1. En gång sa faktiskt Lars-Åke Lagrell (se över stavningen) att även kvinnor bör få se på fotboll i Saudiarabien. Så det finns gränser även för honom :)

  ReplyDelete
 2. Lagrell lär få backa

  ReplyDelete
 3. Svenska landslag är representanter för Sverige, dömda eller inte - as som Gerndt ska fan inte representera det jag är en del av! Åker han med till EM hoppas jag dom blir förnedrade på plan som My Gerndt har blivit av Alexander.

  Vi vet alla om den skeva människosyn (kvinnosyn) som så många i vårt stackars samhälle har, det märks nu åter på olika nätforum där My kallas lycksökerska och liknande. Förhoppningsvis kan ändå något positivt uppkomma av allt detta, hon är en stark person som säkert kan ge andra kvinnor i våldsförhållanden mod.

  Lagrell som i övrigt skött mångt och mycket på ett väldigt bra vis gör hursomhelst sina sista månader nu som ordförande, det är snart omval. Vågar man hoppas på en sann socialist/god medmänniska som efterträdare är frågan.
  /emil

  ReplyDelete
 4. Emil, när blev socialism detsamma som godhet? Är det godhet att staten äger allt? Är det godhet att barn skall uppfostras i statliga barnstugor, att
  staten skall äga alla tidningar?
  Rolle

  ReplyDelete
 5. Hej Birger,
  jag tycker du ska koncentrera dig på miljöfrågan och tillväxtsamhället. Det är viktigast. Kommentera exempelvis julkommersen som nu stegras för varje dag som går. Nu saknas det inte pengar!

  ReplyDelete
 6. Så, nu har beslutet om avstängningen tagits, "tills vidare" är han inte tillgänglig i landslaget - gott!

  Rolle, på fråga ett - ingen aning. På fråga två, tre och fyra - nej, det är inte tillräckligt skäl att det är gott för att det är statligt skött, men i socialism ingår mer än så - rättvisa och medmänsklighet. Enligt min syn på begreppet i alla fall, men det är synd att snöa in sig på begrepp som skiljer i innebörd beroende på vem man frågar när man istället kan diskutera sakfrågor. (Då tror jag på statligt ägande av det mesta, skolor men inte tidningar...det är ett ganska fett ämne att föra genom bloggkommentarer, eller hur.?!)

  Sverker, den där kommentaren hör man då och då, jag har aldrig förstått den riktigt. Det kanske beror på att jag inte bestämt mig för vilken fråga jag ska bry mig om...det är svårt att välja ut en eller två bland djurrätt, miljö, jämställdhet, rasism, klassfrågan, bistånd och...fotboll såklart :).

  ReplyDelete
 7. Det var emil som skrev inlägget ovan.
  /emil

  ReplyDelete
 8. Jo, valet är lätt: djurrätt, miljö och bistånd. :-)

  ReplyDelete
 9. Anonym 11:45 - tack för påpekandet om Lagrells namn... Missade att det blev fel, skrev från en mobil på tågresa.

  Sverker: OK, vet vad du tycker...:-) Men det blir nog en del sport - faktum är att det blogginlägg som i åratal låg på första plats på listan över mest besökta inlägg handlar om sport...
  nämligen detta: http://schlaug.blogspot.com/2007/08/carolina-klft-bor-kvar-och-om-borgarns.html

  Tack för kommentarer i övrigt,

  ReplyDelete
 10. OT: Jag antar att du är kritisk till Fridolins vilja att överge kravet på 6 timmars arbetsdag. Det är ju ett flagrant exempel på att mp filar på kanterna för att vinna mittenväljare. Det är mycket illa tycker jag. /Frida

  ReplyDelete
 11. Rättsäkerheten i denna typ av mål är mycket osäker. När jag skulle anmäla min dåvarande fru så sa polisen bakom disken på min station att det där var nåt som jag fick ordna upp själv. Män och kvinnor behandlas olika.

  ReplyDelete

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.