Wednesday, 28 December 2011

Årets mest målande kommentar


"Han ser ingen konflikt mellan  att leda styrelsen i ett bolag med stark miljöprofil och att samtidigt ha kvar samma uppdrag i oljebolaget BP."

Den som växelverkar mellan BP och Volvo är Carl-Henric Svanberg som har skaffat trovärdighet inom bilindustrin genom det glada utropet  "Världen kan nog tåla ett par grader varmare klimat."

Det är journalisten Jens Littorin som meddelar medborgarna att Volvo är ett bolag med stark miljöprofil. I äkta nationalistisk tillväxtjournalistisk anda, kan man tycka... Med den journalistiska  förmågan att både blunda och vara historielös kan han säkert erbjudas plats på en av Kinas statligt ägda tidningar. Eller jobba kvar i godan ro på en tidning vars ledarsida är gravt tillväxtfundamentalistisk.


4 comments:

 1. Jag sitter inom väggarna i detta bolag och en ska kan jag säga. Gubbar i medelåldern är grejen! Gubbar, gubbar, gubbar. Och några kvinnor som är väldigt lika gubbarna i tanke och handling.
  Och många är inom organisationen som andas ut nu när Leif slutar. Nu behöver vi inte jobba lika mycket med miljö, nu kan vi koncentrera oss på att växa och få upp aktievärdet.
  Av alla människor på jorden måste det väl finnas någon annan än en gubbe som ”tänker” på oss vanliga lilleputtar och högaktningsfullt skiter i om några miljoner människor förlorar förutsättningarna för att leva på den plats där de är födda?

  ReplyDelete
 2. Jesper JäderkvistWed Dec 28, 10:14:00 am

  "Säljjournalistik" kanske vore en i tidsandan bra benämning?

  ReplyDelete
 3. Såg en kommentar häromdan (här) om Fredrik L och tillväxt .. hans vinterprogram var mumma, rekommenderas.
  God fortsättning och gott nytt !

  PS Förra året kom Brunte på julafton ..:)
  http://schlaug.blogspot.com/2010/12/julaftons-morgon.html

  Eric

  ReplyDelete
 4. Hm.... undrar om JL är släkt med Sven otto Littorin.

  / Realist

  ReplyDelete

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.