Friday, 23 December 2011

55 +

Den här veckan övergår det till 55+ när det gäller det stora skivbolaget RCA:s släpp av de klassiska inspelningarna som Elvis gjorde i den lilla SUN studio i Memphis åren innan.

Vid inspelningen av en av låtarna - I´m left, you right, she´s gone - hade Elvis med sig en trummis för första gången. Tidigare hade det bara varit en ståbas (Bill Black) och gitarr (Scotty Moore) förutom hans egen gitarr. Det var inte ovanligt att när trummisar var med på livespelningar så fick dom sitta bakom ett draperi på scenen.

Så här blev det i alla fall:


Ovanstående gavs ut första gången som baksida på en SUN-skriva där framsidan var en låt av Artur Gunter. Gunter hade redan haft en hit med den, men Presley ville göra om det på ett helt annat sätt. Han drog upp tempot och liksom hackade fram den. Den hamnade i teve också:

1 comment:

  1. "I'm left..." - en riktig countrylåt som rockbehandlas.
    En brytningstid, där Scotty Moore har kvar en riktig jazzgitarr.
    Massor med rötter som kokas ihop till en rocksoppa!
    Har Elvis världsrekord på att säga "Baby" så många gånger som möjligt i följd?

    ReplyDelete

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.