Saturday, 22 October 2011

FJÄRRSTYRDA KRIG
med drönare


Drönare används i Afghanistan, Pakistan, Yemen, Libyen, Somalia! Även Sverige tillverkar och utprovar drönare, obemannade farkoster, som styrs från långt håll och dödar effektivt, många civila, däribland barn.

Professor Dave Webb, Centrum vid Leeds Metropolitan Universitet, föreläser om det så kallade länstolskriget på FN-dagen.
24 oktober 18.00 på ABF-huset, Sveavägen, Stockholm. 

4 comments:

 1. Det var en väldigt bra insats.
  Du har en enorm fördel - du är fri. Maria Ludvigsson tycks gå helt i Reinfeldts ledband.
  Ännu en fördel är att du framstod som mycket mer påläst.
  Dessutom kallar du henne konsekvent för "Maria", medan hon säger "Schlaug". Du visar respekt för din motståndare, och jag tror att lyssnarna uppskattar detta.

  ReplyDelete
 2. Hörde detta inslag i SR P1. "Bravo Birger!", ropade jag här hemma i köket.

  Sedan såg/hörde jag på Kunskapskanalen, hur Gunilla Carlsson på moderat-stämman påminde om sitt partis vägran att tillåta kvinnlig rösträtt en gång i tiden.

  Det är nog inte många moderater som vill bli påminda om högerns historia. GC är modig!

  Gt

  ReplyDelete
 3. Vad är högern? Du har tidigare sagt att du anser att en grön rörelse ligger till vänster i den politiska skalan (faktiskt på en direkt fråga från mig), men samtidigt säger du att det enbart är högern som haft en konsumtionskritisk syn. Om så är fallet, varför måste miljörörelsen ligga till vänster?

  /Jocke

  ReplyDelete
 4. Jocke, miljörörelsen är något annat än den gröna rörelsen. I miljörörelsen finns det människor som anser att skatterna skall sänkas eller höjas, att militären skall växa eller avvecklas, att biståndet skall minska eller öka, att flyktingar skall välkomnas eller hållas utanför. ETc, etc. Miljörörelsen, modell äldre, hade sina rötter i högern och bars upp av de konservativa. På sextio- och sjuttiotalet omdanades synen på miljön successivt från att mest ha handlat om nationalparker och skydda älvar etc till att också handla om globala frågor och ändrat livsstil. I det skeendet förflyttades miljöfrågan från att ha uppfattats som en fråga mer till höger - till att bli en fråga mer till vänster.

  Den gröna rörelsen, som bygger på en grön ideologi, är något vidare och större. Den rymmer såväl en syn på naturen och vårt förhållande till den, men också en analys av samhället och människans förhållande till andra människor.
  I denna syn finns samstämmighet med vänstern när det gäller fördelningsfrågor och samstämmighet med högern när det gäller människans rätt att friare få välja sin livsstil - med tillägget till högervarianten att rätten att välja skall kombineras med den reella möjligheten att välja.

  Konsumtionskritiskt och tillväxtkritiskt har den konservativa delen av samhället varit av den enkla anledningen att man själv i form av välsituerade kunnat leva goda liv. Vänstern ansåg naturligtvis att även arbetarklassen skulle kunna få leva på det sätt som redan överklassen levde. Därför blev rykande skorstenar och pysande bilköer snaraste en seger för arbetarrörelsens kamp.

  ReplyDelete

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.