tisdag 2 augusti 2011

Konsumera vattenkannor

Ska USA klara sig ur alla kriser så får amerikanerna inte bära sig åt som de gör nu. Detta meddelas av sedvanliga experter. Amerikanerna har nämligen dragit ner på konsumtionen. 

Visserligen innebär det att utsläppen av koldioxid minskar, men nu pratar vi ekonomi, inte klimat och miljö. Det talar vi om en annan dag. Vi får inte krångla till det. Då kan ju människor få för sig att verkligheten är som den är.

Förutom att USA:s ekonomi kanske inte växer som man hoppats på, så kan jag konstatera att broccolin i grönsakslandet inte heller växer som jag hoppats på. Något annat som inte växer är vattenkannor. För några decennier sedan flyttade jag ut på vischan och det ingick en fin gammal vattenkanna i huspriset. Den rymde femton liter. Lysande. Men jag behövde en till, har ju två armar. Men se det fanns inte längre vattenkannor som rymmer femton liter. Nu rymmer de fjorton liter och är av plast. Jaha. Året är 1972.

Efter några år var det dags att köpa en ny kanna. Nu finns inte längre kannor för fjorton liter, utan bara gula plastkannor som rymmer ynka tolv liter. Förskräckligt. Ska man vattna så ska man ju, inte gå att dutta. Och nu i år är det dags igen. Och då finns bara gröna vattenkannor som rymmer än mer ynka tio liter. Vilket ju gränsar till meningslöshet. "Nu är trädgårdsodling också något som stadsbor och kvinnor ängar sig åt", säger handlaren innan han kommer på att det inte var så politiskt korrekt att tala på det sättet.

När jag nu förstår vad jag skrivit om så inser jag att även blogginlägg skulle tjäna på att bli mindre. Men fingrarna har fått lite träning i alla fall, man får ju ta alla tillfällen i akt när man inte längre får gå omkring med femton liters vattenkannor. Bäste läsare: Lev väl! Vattna! Men bara med regnvatten.

3 kommentarer:

 1. Dumma, dumma bredbandsleverantör. Ska kräva vederbörande på ersättning för tillfogande av förmidaglig mental svält.

  SvaraRadera
 2. Hundratusentals människor håller på att svälta ihjäl på Afrikas Horn. Läste att FN har blivit lovade motsvarande 4 miljarder kronor till akut hjälp.
  Och i USA gör man allt för att upprätthålla konsumtionen genom att låta nästa generation ta smällen, Grekland får 150 miljarder i krisstöd och det slogs besöksrekord på ett varuhus i Ullared där 29500 personer villigt hjälpte till att förverkliga visionen ”Gekås Ullared ska vara Nordens ledande aktör och drivande konceptutvecklare inom upplevelsebaserad shoppingturism i det fyndsmarta prissegmentet” (illamående är väl också en upplevelse?).
  Idag hjälper jag de som behöver hjälpen mest, vad gör du?

  SvaraRadera
 3. Birger. Om du bara anade så bra de amerikanska blåbären växer i vår täppa. Och de är närmast vita i köttet. Man slipper bli blå om mun. Kom och smaka!

  Gt

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.