måndag 11 juli 2011

Almedalen: Inte ens färgen räckte till...

Inte ens färgen räckte i år...
Jimmie Åkesson berättade, till skillnad från språkrören, vad Miljöpartiet har inskrivet i sitt partiprogram.

I likhet med MP:s senaste partiledningar ansåg han att det skrämmer väljarna.

I övrigt kan konstateras att sju partiledare och två språkrör talat 5 timmar och 31 minuter. Av dessa ägnades 3 minuter åt miljöfrågor. Noll minuter åt klimatfrågan. Inte ens grönfärgen räckte i år.

Det berättas emellanåt att Miljöpartiet har mer makt än någonsin, är större än någonsin, är mer etablerat än någonsin, har fler medlemmar än någonsin, är modernare än någonsin.

Resultat av allt detta: Miljöfrågorna har under de senaste trettio åren aldrig varit så undanskuffade från politikerveckan. Trots att de aldrig varit så akuta. Och trots att de aldrig varit så belysta av forskarvärlden.

Framgångar kan verkligen mätas på olika sätt. En del mäter det i ryggdunkningar från de som inte vill förändring.

5 kommentarer:

 1. Egentligen är väl SD en mer naturlig samarbetspartner till M, än vad MP vore. Detta med tanke på Moderaternas förflutna som Högerpartiet, där konservatismen vårdades.

  Nu har Moderaterna förstås kastat loss från sin historia, vilket även Miljöpartiet har gjort. På så sätt skulle "MpM" kanske kunna sova i samma säng.

  Men Åkesson tycks tillhöra en (vänster)falang som gillar Per-Albins politik, vilket nog tilltalar en del nostalgiska sossar.

  SvaraRadera
 2. @10:14

  Nej, den naturliga samarbetspartnern för SD är S och till viss del VPK. Efter Juholts tal är det uppenbart att S numera ser invandring som något negativt och enbart som en kostnad. VPK skulle trivas tillsammans med SD då de både är ytterlighetspartier.

  SvaraRadera
 3. Tack för dina kommentarer från Visby!
  Mia

  SvaraRadera
 4. "Resultat av allt detta: Miljöfrågorna har under de senaste trettio åren aldrig varit så undanskuffade från politikerveckan. Trots att de aldrig varit så akuta. Och trots att de aldrig varit så belysta av forskarvärlden."

  För att MP driver alla andra frågor än miljöfrågor. I min hemkommun så anstränger sig MP för att vara kompisar med S. Det är vi i SD som driver miljöfrågor. de miljöpartister som brydde sig är uteslutna från partiet, det var något kritiskt uttalande om islam som låg bakom. Men sådana uteslutningar är du väl bekant med Schlaug?

  SvaraRadera
 5. Helt rätt Birger!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.