onsdag 22 juni 2011

Livet, människan och tillväxten...

Ikväll klockan 19.00 samtalar jag med Stefan Edman i SVT:s Kunskapskanalen. Ämne: Tillväxt, livet, ekonomi, havet och jorden. Välkommen! 

Repris vid midnatt samt torsdag kl 09.00.

Och den som inte kan bärga sig hittar ett liknande samtal mellan mig och Anders Wijkman här.

PS! 
Imorgon samtalar jag med författaren Mats Ottosson om en kärlekshistoria. Samma kanal, samma klockslag. Och på fredag blir det om vargar.

3 kommentarer:

 1. Hej Birger! Hade missat detta samtal med Anders W och hans och Rockströms bok. Tyckte att du ställde många bra frågor om sambandet mellan Energi-Ekonomi och Ekologi (klimat främst). Men fortfarande hänger frågan i luften om varför politiker som ni båda är, passar och inte vill ta i omställningsfrågorna, nytt ekonomiskt system, peakoil, konsumtion och tillväxt. Och som jag ser det en plan B om allt det du Anders och undertecknad inträffar. Men fortfarande så gömmer sig de svenska politikerna bakom,falska påståendena att vi svenskar bl a är världsbäst att minska utsläppen av koldioxid. Om vi inte erkänner våra verkliga utsläpp från bl a konsumtionen hur ska vi då kunna komma tillrätta med utsläppen? Ser framemot intervjun med Stefan Edman.

  SvaraRadera
 2. Oj, det verkade av rubriken som om du gått med i

  www.jatilllivet.se

  och nu ville beskriva hur en marinbiolog, en snickare, en sjuksyrra etc planteras, utvecklas under sin mors hjärta och sedan tittar ut för att glädja världen.

  Men så var det inte. Där står istället annat viktigt att läsa.

  SvaraRadera
 3. jag skrev en gång ett mejl till Anders w och menade att befolkningsstatistiken var en gissningslek, och att man borde införa barnbegränsning. Inget svar.
  ---
  nonchalans gentemot Världen.
  ----
  Människor trevar sig fram, halvblinda och ynglar av sig på vägen. Jag gillar Birgers kritiska aggression! Keep up !

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.