måndag 9 maj 2011

Surr från ställe där jag inte vill vara just nu

Arne Arvidsson hyllas. Enligt Adelsohn var allt bättre förr.
Noterar att Ulf Adelsohn inte fanns på hedersläktaren när Djurgården spöade Halmstad och därmed tog sin första seger i årets Allsvenska. Pa Dembo släppte inte in något mål, vilket möjligen innebär att den bastante målvakten är bättre när den gamle moderatledaren inte sitter på läktaren. 

Adelsohn har jämfört Dembo med Djurgården stora målvakter genom tiderna - Arne Arvidsson, Ronney Pettersson och Andreas Isaksson - och hävdat att han är "den sämste Djurgården haft". Att vara "sämre" än de tre uppräknade medför dock att man kan vara väldigt bra i alla fall.

Jag ska inte jämföra Adelsohn med andra moderata partiledaren, men bäst var han väl inte i alla fall... Trots att de han jämförs med inte kom upp i Arne Arvidssons eller Andreas Isakssons klass. Adelsohn hade vissa likheter med Dembo: starka insatser kontrades med grova misstag...


För övrigt sörjer jag över att jag inte sitter i en kajak på väg till någon av öarna i Tisnarens arkipelag utan mer eller mindre desperat i arbetsrummet med två snara deadlines för artiklar och en hög böcker som ska läsas inför En bok - en författare.

På våren bör man i detta mörka land vara ledig mer än de flesta är. När midsommaren kommer är den bästa tiden förbi. När de flestas semestrar landar i almanackan är sommaren redan mogen och naturen har tystnat. För den urbaniserade människan är våren reducerad till att sitta på en mer eller mindre skitig trottoar med en mer eller mindre välsmakande dryck och glo på mer eller mindre rollspelande medmänniskor som också sitter på skitiga trottoarer och tittar på varandra.

Fördelen med att bo på vischan är att man åtminstone på väg till eller från jobbet drabbas av naturens stora våryra. En annan fördel är att man slipper matas med nyheter från kvällspressens löpsedlar om vem som tagit sig en lina och vem som fått i sig av misstag.

Hur som helst sägs det att det är hockey-VM. Vem bryr sig när våren är här? Jag är gammal nog att anse att hockey ska spelas på vintern och att TV3 inte bör ha rätt att sända hockey i pauserna mellan reklamen.

För övrigt håller jag sällan med Timbros Roland Poirier Martinsson, men han är en trevlig man som kan sin Bob Dylan och idag skriver bra om huliganism och idrottsklubbars undfallenhet.

Till trogna bloggläsare ber jag om ursäkt för denna helt förvirrade och onödiga text. Ulf - var lugn, Djurgården reser sig, Dembo är bättre än du tror.

3 kommentarer:

 1. Alls inte att du ska be om ursäkt, är bara trevligt att någon gång emellanåt se framskymtande ett mer dagboksaktigt inlägg som den stora majoriteten av bloggarna i landet utgör, ett mer personligt inläg om man så säger :-)

  SvaraRadera
 2. Håller med Anders, det är lite extra krydda att du släpper lös lite någon gång emellanåt. Du skiljer dig ändå så kopiöst från alla bloggare som skriver om sitt liv.
  HB

  SvaraRadera
 3. Men Jag då?

  Septembers avklarnade ljus tycker allra bäst om!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.