torsdag 21 april 2011

Påsksmällare med ny innebörd...

Japan-puffar istället?
- Kärnkraftverket är inte stabilt, berättar premiärminister Naoto Kans talespeson. Intressant upplysning. Men är det inte så att de enda stabila kärnkraftverk som finns är de som avvecklats, nedmonterats och bortförklarats.
- Livet går kanske vidare, om Gud vill, meddelar en vän via e-post. Hur som helst: man har beslutat att göra området till ett förbjudet område med stöd av katastroflagstiftning. 

Alla hushåll inom zonen kommer att tillåtas skicka hem en familjemedlem för att under två timmar hämta personliga tillhörigheter. Den som bryter mot förbudet får böta över 7000 kronor. Människor i städer i närheten kommer också snart bli ombedda att lämna sina hem på grund av riskerna med att varaktigt utsättas för radioaktivitet.

Igår meddelade Tokyo Electric Power Co. att bränslestavarna i reaktor 1 kan vara på väg att smälta, skriver nyhetsbyrån Kyodo. Begreppet påsksmällare kan få en ny innebörd.

PS! Åsa Romson skriver om Svanberg, vilket jag gjorde här nedan.

7 kommentarer:

 1. Som du säger, de enda säkra kärnkraftsanläggningarna är de som inte existerar.

  Girigheten finner inga gränser. Mycket vill ha mer. Det enda Svanberg och andra ledare ser är vinsten för det företag de jobbar på, vilket leder till bonusar för de själva.

  Vi kommer se många fler och mycket hårdare smällar, för oss, för alla varelser och för Jorden, innan det vänder. Jag hoppas vi är kvar då...

  SvaraRadera
 2. Stackars Svanberg. Nu har han problem med ryssar också:
  http://www.e24.se/business/ravaror/svanberg-nordpolen-nasta-om-inte-ryssen-brakar_2763045.e24
  Effekterna av han och hans kompisars göromål kommer att kosta mycket för kommand generationer.
  Men Svanberg får sin bonus ändå antag jag.

  SvaraRadera
 3. Rickard Danilda:
  ...""Vi kommer att få se och ta många fler och mycket hårdare smällar... vi varelser på Jorden, innan det vänder. Jag hoppas vi är kvar då..""

  Jag har med åren, blivit både Dystopisk och Misantropisk.

  Det är så att det svartnar för ögonen när jag tänker på Apollon som var på gång under 70-talet men som Nu ersätts av Dionysos som bara i Sverige har ett eldunderstöd med reklam med 60 miljarder kronor per år. Den omedvetna underkaselsen under den militärjunta som nu styr vår Jord är förödande för andan på vårt Klot.
  Genom att andra ibland väldigt lätt frånsäger sig sitt ansvar så brukar jag ibland träda in.
  Då har det hänt att någon välment jäkel har upplyst mig om att lider av en bipolär sjukdom.

  Apropå Jesus och Påsken.
  Den ska jag vara väldigt rädd om så att jag ser människorna där de är och mig själv också där jag är. Var är jag?
  Jo,Poängen är som alltid att tala för att värden att den är galen och att den bör abdikera och tillåta att Kreativa människor tillåts att skapa kulturer som kan få leva i tusentals år.

  SvaraRadera
 4. Det var en en gång en hjord som på Jorden föll i spillror.

  Just denna vecka hade Jesus både Korsfästelsen, och omplåstringen av sina sår i sin grotta att tänka på och uppståndelsen i ny dimension att genomföra.

  Så att att upfinna nya himlar och en ny Jord, den uppgiften är ledig för var och en som är klyftig i skolan och ber om extrauppgifter!

  SvaraRadera
 5. Men var i all sin dar håller kärnkraftskramarna hus? De var ju förr så flitiga med att klandra Birger, och oss andra, som ville få bort denna energiform.

  Kanske är det sant, att de börjat idka meditation (att de på "den inre vägen" möter sitt jagväsende).

  SvaraRadera
 6. Bridge over truble trublewd water.

  Att gå den inre vägen.

  Hur ser problemet ut?

  Människorna blir inte glada,
  när de visar sig, att när någon berättar för dem att de konsumerar sönder sin Planet, så försvarar de sig med, att alla andra är inte kloka de heller!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 7. Lika viktigt att tänka på uranbrytningen och dess följder. Kärnkraft i uppstartskedet får lika stora miljöförstörande följder som själva förvaringen.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.