måndag 11 april 2011

Måndag förmiddag...


Måndag förmiddag, tidningarna är lästa, helgens mejlskörd är genomgången och upplägget inför en föreläsning på högskolan i Borås om entreprenörskap och hållbar utveckling är avklarad. Allt till ljudet av fågelsången som vårlikt landar i öronen.  

Funderar över tre saker medan de nymalda förmiddagskaffet bryggs inför dagens övriga utmaningar...
 • Är det verkligen rimligt att alla finska grundskoleelever måste läsa svenska? Jag tycker inte det. Trots att jag därmed, i denna fråga, hamnar på samma åsikt som Sannfinländarna. Det sägs att man är populist om man tycker så som finländare. Är man populist som svensk också?
 • Jag förfasas över att anti-köttlobbyn nått riksdagen, utropar Roger Tiefensee (C) med anledning av att frågan om kött lagts på riksdagens bord. Jag förfasas över att en man som förfasas över detta kan sitta i riksdagen där han borde förfasas över en massa andra saker.
 • Är den hysteriskt dåliga hanteringen av frågan om antibiotikaresistenta bakterier det slutgiltiga beviset på den rådande marknadsekonomins brister? Ser fram mot att samtala om frågan i Kunskapskanalen så småningom.

26 kommentarer:

 1. Ja, Tiefensee verkar vara en lustig prick. Som att politik är lekstuga.

  Här är min replik Visst är köttkonsumtionen problematisk! samt artikeln av mig och Jonas Paulsson som debatten började med: Feg riksdag vill inte minska köttkonsumtionen.

  SvaraRadera
 2. Själv tänker jag inte ens fundera på att dra ner min köttkonsumtion förrän all form av "djurrätts"-terrorism upphört under minst ett år.

  SvaraRadera
 3. Till Anonym 14:23
  Intressant och djupt ställningstagande att motivet till att äta kött är att människor som kämpar för djurens rätt gör det med våld (för det är väl det som är terrorism). Själv ska jag inte sluta slå min fru förrän all form av terrorism riktad mot kvinnor upphört under minst ett år.

  SvaraRadera
 4. Bra svar, mitt i prick, av Henrik Spovin!

  Sedan kan man förfasas över att kärnkraftsanhängarna med Överste Kärnkraftskramaren i spetsen tycks ha gått under jorden. Det hade ju annars varit strongt av dem att komma igen och argumentera om den fina teknik de företräder.

  De behöver ju bara säga att Sverige inte är Japan. Eller att varje katastrof gör att nästa reaktorprojekt blir ännu säkrare.

  Och, att "vi följer utvecklingen noga".

  Men de har kanske inte fegat. De har kanske börjat meditera istället, och just nu planerar en vallfärd till något kloster.

  SvaraRadera
 5. Själv tycker jag att sannfinländarna verkar ha väldigt bra åsikter. Enligt Wikipedia är deras åsikter som följer:

  * Progressive taxation and the welfare state
  * Opposition to the European Union and to admission to NATO
  * Abolition of mandatory Swedish on all levels of education
  * Decentralization of municipal government
  * State support for rural regions
  * Reductions in foreign aid
  * Strict limits on asylum-seekers
  * Increased state investment in infrastructure and industry
  * Pro-industry environmental policy
  * Tax cuts for small businesses
  * Tougher punishment for crime
  * Support to those arts promoting Finnish identity


  Låter utmärkt alltihopa tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Sannfinländarna (en bättre översättning av partinamnet vore Urfinländarna) driver även frågan om ett förnyat valsystem i Finland (med 3% spärr, och att partier som inte kommer in i två val måste läggas ner).

  SvaraRadera
 7. Så sannfinländarna vill knäböja sig för NATO. Nej tack skulle jag säga och detsamma till konst som stödjer finsk identitet. Ingen nation har speciellt intressant identitet, fram med annat.

  SvaraRadera
 8. Det är väl valfritt att läsa svenska i Finland sedan flera år? 2006 eller något sådant?

  Däremot finns den lagstiftade möjligheten att läsa svenska för alla som vill. Om jag fattat det rätt.

  Motsvarande gäller självklart för finska för den finlandssvenska befolkningen.

  SvaraRadera
 9. Henrik Spovin:
  Tillskillnad från dig anser inte jag att människor någonsin kan likställas med djur. Kan bara konstatera att du på det sättet som du behandlar din fru har relationen människa-djur som referensram. Det säger det mesta!

  Men hur tycker du att vi ska gå tillväga när vi bekämpar "djurrätts"-terrorism? Vi har försökt, och fortsätter, med alla demokratiska och med rättstaten förenliga insatser. Men terrorn fortsätter! Enda lösningen jag kan se är att vi agerar i direkt motsats mot deras mål, då kanske vi får ett stopp. Därför kommer jag fortsätta äta minst lika mycket kött som idag tills all form "djurrätts"-terrorism upphört.

  SvaraRadera
 10. Anonym 07.30: Vi människor är djur. Visst är det svårt att likställa något som redan är lika.

  Du som exempel verkar bara lite mindre mänsklig än de flesta andra människodjur då du uppenbarligen har någon slags felkoppling i din empatiska förmåga.

  Männikans hantering av jorden och livet omkring oss (andra människor givetvis inkluderade) är den värsta terrorism den här världen har att skåda.

  Antropocentrism är en farsot. Respekt för liv ger en bättre värld. Ensidigt fokus på människans behov skapar enorma problem också för vår egen överlevnad.

  SvaraRadera
 11. Det var väl den ryske filosofen och skriftställaren Leo Tolstoj (1828-1910) som sa: "Så länge det finns slakterier, så länge finns det krig".

  Vördnaden för livet måste ta plats i våra hjärtan, om det någonsin ska bli fred på jorden.

  www.vegan.se
  www.vegetarian.se
  www.vildasnan.se

  SvaraRadera

 12. Jag är privat, aktieägare i banken och direktör för
  flera företag på platsen. Jag är en mamma i affärer. jag
  en mycket viktig huvudstad. Du är också en bra privat moral,
  ärlig och pålitlig, Efter en intervju med en av mina rådgivare
  Vi best ämde o ss för att göra lån från 750.000 euro
  upp till 900.000 euro för att hjälpa människor som har tyvärr
  har inte tillgång till bankerna sina svåra förhållanden att uppfylla, så här
  Min email för mer information:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 13. Jag är privat, aktieägare i banken och direktör för
  flera företag på platsen. Jag är en mamma i affärer. jag
  en mycket viktig huvudstad. Du är också en bra privat moral,
  ärlig och pålitlig, Efter en intervju med en av mina rådgivare
  Vi best ämde o ss för att göra lån från 750.000 euro
  upp till 900.000 euro för att hjälpa människor som har tyvärr
  har inte tillgång till bankerna sina svåra förhållanden att uppfylla, så här
  Min email för mer information:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera


 14. Jag är privat, aktieägare i banken och direktör för flera företag på platsen. Jag är en mamma i affärer. jag en mycket viktig huvudstad. Du är också en bra privat moral, ärlig och pålitlig, Efter en intervju med en av mina rådgivare Vi bestämde o ss för att göra lån från 750.000 euro upp till 150.00000 euro för att hjälpa människor som har tyvärr har inte tillgång till bankerna sina svåra förhållanden att uppfylla, så här Min email för mer information:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 15. erbjuder lån till 750.000 euro 48h

  Jag är privat, aktieägare i banken och direktör för flera företag på platsen. Jag är en mamma i affärer. jag en mycket viktig huvudstad. Du är också en bra privat moral, ärlig och pålitlig, Efter en intervju med en av mina rådgivare Vi bestämde o ss för att göra lån från 750.000 euro upp till 150.00000 euro för att hjälpa människor som har tyvärr har inte tillgång till bankerna sina svåra förhållanden att uppfylla, så här Min email för mer information:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera
 16. Jag är privat, aktieägare i banken och direktör för flera företag på platsen. Jag är en mamma i affärer. jag en mycket viktig huvudstad. Du är också en bra privat moral, ärlig och pålitlig, Efter en intervju med en av mina rådgivare Vi bestämde o ss för att göra lån från 750.000 euro upp till 150.00000 euro för att hjälpa människor som har tyvärr har inte tillgång till bankerna sina svåra förhållanden att uppfylla, så här Min email för mer information:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera
 17. förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer

  Kom dina finansiella problemen

  E-post: luciana.salvatore147@gmail.com

  Du behöver en akut lån? utan långdragen process? Du vill köpa en bil? renovera din lägenhet? av ett projekt? att förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer som är i behov med en ränta på tre procent 3% återbetalas under 35 år gammal. Kontakta mig luciana.salvatore147@gmail.com

  E-post: luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera
 18. luciana.salvatore147@gmail.com Hej Herr och Fru Jag gör lån till individer som sträcker sig från 75.000 € till 6500.000 € , jag erbjuder privata investeringar och vilken typ av lån som helst. Dessutom gör jag korta, medellånga och långfristiga lån. Mina transaktioner är försäkrade av en bank som ger säkerhet för den senare, alla med en 3% ränta. Om du är intresserad, vänligen kontakta mig för alla dina önskemål och förslag om räntesats och betalningar enligt din kapacitet. Kontakta mig via mail: luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera
 19. Get rich today and take the risk of transforming your own life.Try and get an ATM card blank today (CLIFFORD JACKSON) of cliffordhackerspays@gmail.com and be among the lucky ones who are benefiting from this card. This ATM card in white set is capable of hacking into any ATM anywhere in the world. I have to know about this ATM card when I was looking for work online about a month ago..It has really changed my life forever and now I can say I'm rich because I am a living testimony. The less money I get in a day with this card is $ 8,000.Every now and then keep pumping money into my account. Although illegal, there is no risk of being caught, as it is programmed so that it can not track, but also has a technique that makes it impossible for the CCTV to detect you..For details on how to get yours today, email hackers: cliffordhackerspays@gmail.com

  SvaraRadera

 20. luciana.salvatore147@gmail.com Hej Herr och Fru Jag gör lån till individer som sträcker sig från 75.000 € till 6500.000 € , jag erbjuder privata investeringar och vilken typ av lån som helst. Dessutom gör jag korta, medellånga och långfristiga lån. Mina transaktioner är försäkrade av en bank som ger säkerhet för den senare, alla med en 3% ränta. Om du är intresserad, vänligen kontakta mig för alla dina önskemål och förslag om räntesats och betalningar enligt din kapacitet. Kontakta mig via mail: luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 21. luciana.salvatore147@gmail.com Hej Herr och Fru Jag gör lån till individer som sträcker sig från 75.000 € till 6500.000 € , jag erbjuder privata investeringar och vilken typ av lån som helst. Dessutom gör jag korta, medellånga och långfristiga lån. Mina transaktioner är försäkrade av en bank som ger säkerhet för den senare, alla med en 3% ränta. Om du är intresserad, vänligen kontakta mig för alla dina önskemål och förslag om räntesats och betalningar enligt din kapacitet. Kontakta mig via mail: luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 22. luciana.salvatore147@gmail.com Hej Herr och Fru Jag gör lån till individer som sträcker sig från 75.000 € till 6500.000 € , jag erbjuder privata investeringar och vilken typ av lån som helst. Dessutom gör jag korta, medellånga och långfristiga lån. Mina transaktioner är försäkrade av en bank som ger säkerhet för den senare, alla med en 3% ränta. Om du är intresserad, vänligen kontakta mig för alla dina önskemål och förslag om räntesats och betalningar enligt din kapacitet. Kontakta mig via mail: luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 23. luciana.salvatore147@gmail.com Hej Herr och Fru Jag gör lån till individer som sträcker sig från 75.000 € till 6500.000 € , jag erbjuder privata investeringar och vilken typ av lån som helst. Dessutom gör jag korta, medellånga och långfristiga lån. Mina transaktioner är försäkrade av en bank som ger säkerhet för den senare, alla med en 3% ränta. Om du är intresserad, vänligen kontakta mig för alla dina önskemål och förslag om räntesats och betalningar enligt din kapacitet. Kontakta mig via mail: luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 24. förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer

  Du behöver en akut lån? utan långdragen process? Du vill köpa en bil? renovera din lägenhet? av ett projekt? att förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer som är i behov med en ränta på tre procent 3% återbetalas under 35 år gammal. Kontakta mig
  E-post:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 25. förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer

  Du behöver en akut lån? utan långdragen process? Du vill köpa en bil? renovera din lägenhet? av ett projekt? att förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer som är i behov med en ränta på tre procent 3% återbetalas under 35 år gammal. Kontakta mig
  E-post:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera
 26. förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer

  Du behöver en akut lån? utan långdragen process? Du vill köpa en bil? renovera din lägenhet? av ett projekt? att förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer som är i behov med en ränta på tre procent 3% återbetalas under 35 år gammal. Kontakta mig
  E-post:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.