torsdag 14 april 2011

Anders Borg - blåbetongens språkrör

Blåbetong bygger Borgen.
Betonghäckar, kallades Waidelich och hans sossar av  Anders Borg i gårdagens ekonomidebatt. Därmed ser Borg inte bara ut som en god miljöpartist från det ljuva 80-talet utan har även tagit till sig goda, gröna beskrivningar av sossarna. 

Problemet för Borg är att han och moderaterna mest liknar blåbetong. 

Blåbetong är en sorts lättbetong som liknar stelnad smutsig tvättsvamp och består av såväl fossilt kol som uran - det sistnämnda avger gammastrålning och radon.Framkallar illamående och efter tid allvarlig sjukdom.

Blåbetong har förbjudits som byggmaterial i civiliserade länder. Där man fortfarande drabbas av blåbetong gäller det att vädra ut.

12 kommentarer:

 1. Nästan alla hus i stans centrum är byggda av blåbetong. De har klarat gränsvärdet för radon. Men det värdet är ju politiskt fixerat, och har att göra med rådande uppfattning hos vetenskapen.

  Den uppfattningen rör på sig. Idag vet vi mer. Men vilket parti vinner röster på att förorda rivning av dessa hus? Eller kostsam teknik, som slår mot hyresgästerna?


  Katrineholmar´n

  SvaraRadera
 2. Sant, blåbetongen i Katrineholm lär ni får fortsätta att leva med i husen. När nu S och M gått samman i er kommun så har blåbetongen gift sig med gråbetongen.

  SvaraRadera
 3. Jag bor i Stockholm. Här är det mycket blåbetong för tillfället. Gaserna från den förgiftar luften och det andliga klimatet.

  Men hopp finns. Gröna skott spirar överallt under ytan. Ett stort och starkt träd växer upp i huvudstaden snart.

  SvaraRadera
 4. Finns möjligtvis röd betong också?
  Eller vad säger ni om detta "Men starka finanser är en sak, det övergripande målet för den ekonomiska politiken måste vara att sätta människor i arbete"
  Arbete för arbetets egen skull är väl någon form av betongpolitik kan man tycka? Sen må den vara blå, röd eller grå.
  Hur som helst, man hoppas att det finns några fler maskrosor därute som vill gro och spräcka den fula betongen. Men det kan bli svårt. Den är armerad med tättliggande arbetslinjer både kors och tvärs.

  SvaraRadera
 5. www.dn.se/debatt/sysselsattningen-viktigast-i-vart-ekonomiska-ramverk

  SvaraRadera
 6. Lysande metafor, Birger. Ja, kraftig utvädring anbefalles. Det räcker inte att söka kamouflera sig i röda slipsar, den isblå utstrålningen tar över i alla fall.

  SvaraRadera
 7. Ge bort Greenpeace-Martina till vattenfall!

  Skriv på:
  http://www.greenpeace.org/sweden/se/agera/Agera-online/martina-till-vattenfall/

  SvaraRadera
 8. Uran avger inte gammastrålning. Uran har en halveringstid på 4,5 miljarder år och är därmed i princip lika radioaktivt som bly. Däremot finns det radon i blåbetong, vilket är falrigt, särskilt för rökare. Lösningen är förbättrad ventilation.

  SvaraRadera
 9. Sarkasmen är klockren!

  Blåbetong. Vilket rackarns nerköp.

  SvaraRadera
 10. Anonym 21:43. Visst avger uran även gammastrålning. Vad får du idén att så inte skulle vara fallet ifrån?

  Det var till och med så att gammastrålningen upptäcktes år 1900 när av den franska kemisten och fysikern Paul Ullrich Villard studerade just uran.

  SvaraRadera
 11. Grön hyckelbetong som saknar verklig hållbarhet är inte heller den hållbar om inte borgen byggs på en höjd som är avsedd för materialet. man kan inte heller blanda blåbetong, rödtegel och grönhyckel i diverse sammanslutningar utan att bygga borgen avsevärt mycket lägre. Nedväxt är ett måste.

  Miljöpartiet måste signalera tydligt att det inte kommer sätta vare sig blåbetong eller rödtegel i fundamentet, samt att borgen kommer bli lägre och varför det är viktigt.

  SvaraRadera
 12. Låt mig rätta mig då: uran avger så lite gammastrålning att det är fullkomligt meningslöst ur ett hälsoperspektiv. Här i Uppsala har vi väldigt mycket uran i vattnet (kanske mest i världen), men de hälsorisker det innebär har inget med strålning att göra. Uranets kemiska toxicitet är ungefär 1000 gånger så stor som radiotoxiciteten.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.