måndag 7 mars 2011

Bra för utsatta...

Klämd mellan politik och religion - mums för katt.
Roland Poirier Martinsson meddelar idag att "den svenska kristna vänstern" - dit han räknar alltifrån biskopar och diakoner till gamla chefredaktörer - är av liknande skrot och korn som den kristna högern i USA eftersom den lägger sig i politiken. Nu aktuellt genom krav på ett påskupprop mot sjukförsäkringsreformen.

Roland Poirier Martinsson - som har  lämnat svenska kyrkan och konverterat till katolicismen - skriver att det inte finns någon kristen skattepolitik, inte någon kristen klimatpolitik och att sjukförsäkringsreformen varit bra för de utsatta. Sittande på läktaren är det alltid intressant att följa den inomreligiösa debatten.

PS!
Roland Martinsson Poirier är min nya kollega i Nyhetspanelen som gillar Bob Dylan och som till och med har koll på vilka Dylanlåtar Elvis spelat in - men inte ens det sistnämnda kompenserar han Timbrobesmittade åsiktspaket....

Presley skall för övrigt bli postumt utsedd till hedersmedborgare i Budapest på grund av sitt stöd det ungerska folkets revoltförsök 1956.

5 kommentarer:

 1. Din länksamling på tillväxtsidan är jättebra! Kanske filmen Home skulle platsa? Här är hela versionen:

  http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

  /A

  SvaraRadera
 2. Bitte Assarmo hon också katolik tycker jag skriver vettigt om saken.

  http://bitteassarmo.wordpress.com/2011/03/07/roland-poirier-martinsson-blandar-ihop-kristen-tro-med-partipolitik/

  SvaraRadera
 3. Förstår inte om rubriken är ironisk eller inte! Bra att dom kristna engarerar sig för dom utsatta eller att sjukförsäkringsreformen är bra.

  Som "representant" för dom utsatta anser jag att den suger. Det bokstavligen dödar folk.

  SvaraRadera
 4. Den som följt Birger vet att det är ironiskt.

  SvaraRadera
 5. A: Tack för tipset. Åtgärdat.
  Jo, rubriken var ironisk.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.