fredag 4 mars 2011

Sossarna gör en Eriksson

Här ser vi en halv-Nelson
Tre veckor kvar till socialdemokraternas kongress. Och ingen vet vem man har att välja till partiordförande. Sossarna är snubblande nära att göra en Eriksson - en Eriksson innebär att kongressdeltagare får veta i Dagens Eko, samma dag som de anländer till kongressorten, vem man har att välja... 

När Peter Eriksson valdes till språkrör första gången 2002 så gick det nämligen till så. Från att ha sagt nej till valberedningen - som därför föreslog Claes Roxbergh som partiledare (jo, MP:s ledning villa att kongressen skulle rösta bort idén om två jämlika språkrör) - meddelar Peter via en presskonferens timmarna före kongressens inledning att han ställer upp och att han kommit överens med Roxbergh att denne skulle dra sig tillbaka. Så kan också parti-demokrati se ut. Mer om detta har jag skrivit här (gå till Del 11).

Tre veckor kvar... Om det inte är en fullödig Eriksson som sossarna är på väg att göra, så är det i alla fall en halv-Eriksson.

3 kommentarer:

 1. Sossarna har gjort sitt.

  SvaraRadera
 2. Birger.
  Hur upprörande är egentligen "en eriksson"? Om man med en eriksson avser är en person som alla känner till, som det går att ha en uppfattning om.
  14.47
  En socialdemokrati som lägger sig i mitten har gjort sitt. En socialdemokrati som återvänder till idéerna före neoliberalismens intåg har inte gjort sitt. Så länge den tvångströjan är allmänt förhärskande kan nog "riktig socialdemokrati" inte göra anspråk på mer än 25 %. Men det är gott nog. Vad det lider skall väl tröjan krängas av ?
  Eric

  SvaraRadera
 3. Eric, tja, det beror väl på hur mans er på principerna för delaktig demokrati. I sossepartiet förväntas kongressen bekräfta valberedningens förslag. Punkt.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.