torsdag 17 mars 2011

Mina 15 senaste samtal

Ikväll klockan 19.00 samtalar jag med DN-journalisten Nathan Shachar i Kunskapskanalen. Han har skrivit en ny bok om Gazas historia. Självklart undrar jag också varför han konverterat till judendomen och hur det känns att vara både son och sonson till ledamöter i Svenska Akademien.

Mina senaste femton samtal finns förresten kvar på nätet:

Bild för programmet En bok, en författare : Alexander Bard En bok, en författare : Alexander Bard om hjärnan och kroppsmaskinen

8 kommentarer:

 1. 11 män och 4 kvinnor. Hoppas det är mer jämnt fördelat i programmet som helhet!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Att det i serien är fler män än kvinnor som intervjuas beror på att det är fler män som skrivit faktaböcker. Av de närmaste fem författare jag skall samtala med är bara en kvinna.

  SvaraRadera
 4. Intervjun med Bard går tyvärr inte längre att se...

  SvaraRadera
 5. Du kan ju fråga Shachar om han vidhåller att "peak oil" är en bluff, som han skrev för några år sen i en DN-krönika.
  För övrigt en värsta Israelförsvararna på nyhetsplats.

  SvaraRadera
 6. Bard-intervjun hade legat den månader den skall ligga i fredags. Tyvärr ligger inte alla kvar i öppet arkiv mer än ett visst antal dagar, sedan får man via UR använda dem i utbildningssammanhang.
  Mika

  SvaraRadera
 7. "Att det i serien är fler män än kvinnor som intervjuas beror på att det är fler män som skrivit faktaböcker."

  Eller så beror det på att man valt att se detta som orsaken till att inte intervjua fler kvinnor.

  Hur man nu räknar och vad som nu räknas som faktabok - biografier, doktorsavhandlingar, reseskildringar. Vore intressant också att se vilka som får medel att jobba med fakta. Eller publicera den. Och presentera den och göra sig ett namn. För inte sitter det mellan benen vad man är intresserad att forska kring och skriva om.

  Tycker programmet är skyldig tittarna en bakgrund om könsfördelningen. Den är rätt slående och vi kan inte hålla på hur länge som helst och tycka det är naturligt att så många fler uttalar sig om fakta bara för att de inte har snippa.

  SvaraRadera
 8. men en sån intressant serie. men fixa så vi kan se Bard. Den stollen är ju ändå rätt underhållande med sina floskler.

  jag protesterar mot att Shachar inte är balanserad. han är kritisk mot Israels behandling av palestinierna och han kritiserar bosättarrörelsen. Men också Hamas, Fatah och Hizbollah. Det gör han rätt i.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.