måndag 21 februari 2011

Sol

Skidor i gryning. Kallt. Rådjur strövar vid tomtgränsen. Videknoppar har slagit ut. Tomatfröer införskaffade. Mer blir det inte idag. Min krönika i dagens KK handlar för övrigt om sociala medier och Katrineholmsfejden.

7 kommentarer:

 1. Det finns en tomatsort som du BS borde pröva. Den är paprikaformad och zebra-randig. Kallas Gränsta, efter ursprungsorten, ett koloniområde i Västerås, som jag f.ö. har besökt.

  Gt

  SvaraRadera
 2. Jag läste "Videoknappar...", fattade inte hur just de kunde slå ut.

  Läste sedan om.

  Njut av dagen!

  SvaraRadera
 3. Intressant att läsa när du ger lite inblickar i hur det var att vara politiker. Hur gick du vidare med Erika Bjerströms programinslag?

  SvaraRadera
 4. Erika Bjerström jobbade en tid på Alternativet, MP:s dåvarande tidning, som senare tog sig namnet Miljömagasinet.

  Bjerström blev sedan en duktig reporter vid SVT. Var hon är nu, vete 17.

  SvaraRadera
 5. Bjärström, ska det nog vara, med ä alltså.

  Men, hon kom ju från samma läger som BS. Hon kunde hon då vara så stygg?

  SvaraRadera
 6. Det är riktigt att Erika B. har en bakgrund som såväl journalist på Alternativet/Miljömagasinet under den tid då tidningen var i MP:s ägo. Erika var också anställd av gröna gruppen i EU-parlamentet innan hon kom till SVT.

  Jag uppfattade flera av hennes inslag i SVT som ganska vinklade, och den intervju jag berättar om i krönikan som ett direkt falsarium. Partisekreterare Kjell Dahlström tog upp frågan med E.B:s chefer både muntligt och skriftlig.

  Skälet till hennes agerande diskuterades en del i både MP-kretsar (och även bland SVT-folk)och analysen var väl den att E.B. fann det strategiskt viktigt att betona att hon inte längre hade några som helst kopplingar till MP. Att markera detta skulle öka hennes trovärdighet i dominerande kretsar - och, enligt en del kritiker, möjligheter att göra karriär.

  Personligen kan jag tyvärr aldrig se ett inslag av E.B. utan misstänka vinklig och att idén för inslaget bestämmer utfallet. Kanske oerhört orättvist, men det går inte att komma ifrån.

  Överhuvudtaget är jag misstänksam till så kallad grävande journalistik i teve - man lägger ner mycket tid och resurser på en programidé och frågan är om man har råd och tid att backa om det visar sig att idén inte höll. Dessutom försöker man ofta göra det i underhållningens form - vilket min ryggmärg blir misstänksam mot. Varför håller inte ämnet om det inte görs underhållning av det?

  SvaraRadera
 7. Så Erika var en av pionjärerna ifråga om att svika de gröna idealen?

  Gt

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.