tisdag 4 januari 2011

Tre minuter och tjugofyra sekunder

Det rör sig lite varstans i världen. Men i Sverige - ett av tillväxtfundamentalismens politiskt starkare fästen - är det snålt med samtal om framtiden.

Här kommer i alla fall en film om saken - trailern är bara tre minuter och tjugofyra sekunder så du hinner...

Och man ändå funderar på saken så kanske man också kan fundera över varför bara en av alla språkrörskandidater som är riksdagsledamöter skrev på den här motionen? Svaret finns kanske här...

5 kommentarer:

 1. En bra kortfilm!

  En grundpremissen är att människan vill uppnå lycka.
  Men lycka för vissa människor är senast I-phone eller Lamborghini...

  SvaraRadera
 2. Kul att Åsa Romson är med på denna motionen. Hon har inte bara bra åsikter, hon har många andra kvaliteter också. Och hon är jäkligt påläst!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset. Det kanske inte är så dystert ställt trots allt, det puttrar och pyser lite varstans. Ser verkligen fram emot filmen.
  Eric

  SvaraRadera
 4. Friår är ett av de absolut bästa förslagen som MP har lagt och helt i linje med en trovärdig miljöpolitik. Jag har nu en kollega som ersatte en annan som tog friår. Resultatet blev att kollegan med friåret kom tillbaka med större glöd och engagemang, och den nya kollegan blev kvar i branchen, då han fått möjlighet att förkovra sig i uppgifter som var eftertraktade. Som ingenjör tar det oftast 1-2 år innan man lärt sig så pass mycket att man är helt frigående (högskoleutbildningen ger bara en grundplåt) och där kommer friåret verkligen till sin fulla rätta. Det blir i många fall en nyttig "lärlingsperiod", men givetvis under förutsättningen att det finns andra kollegor som kan stötta den nya, så jag kan förstå en viss skepsis från arbersgivarens sida. Ersättaren är ju oftast inte lika effektiv, men nyttoeffekten blir att man skapar fler personer som kan möta företagets kompetensbehov, vilket är positivt på sikt, och positivt för samhället i stort.

  /Jocke

  SvaraRadera
 5. Neoliberal Agendators jan. 06, 05:01:00 em

  Sänk skatten istället för att återinföra friåret. Då kan de som vill lätt spara ihop till ett sabbatsår.

  Avreglerar man samtidigt arbetsmarknaden och gör det mer lönsamt att driva företag så kommer det krylla av arbeten. Kan man lätt sparka så är man mer villig att anställa.

  Arbetslösheten i avreglerade lågskatteländer, som tex. Singapore, är på 2%. Det är politikerna som har skapat den misär som gör att nästan 30% av ungdomar här är arbetslösa.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.