lördag 15 januari 2011

Appropå nättidningar...


Hrm, det här inlägget var inne några timmar häromdagen, men försvann av någon anledning som jag inte förstår. Så här kommer det igen:

Feministiskt Perspektiv är en ny fräsch nättidning (nytt nummer igår), men det finns goda skäl att påpeka att en nättidning också kan ha en bloggkaraktär, vilket en av Sveriges bästa miljösidor bevisar: Supermiljöbloggen. Proffsig, strikt, ren och kunnig. Perfekt för den som vill ha snabb koll på vad som gäller, dessutom utan störande reklam. Värd all respekt.

Man har givetvis ett inlägg om vargfrågan - den absurda  licensjakten börjar ju idag. Här kan ni förresten följa de modiga jägarnas frejdiga jakt på de farliga bestarna. Förresten kommer nog dessa (dvs jägarna) att även fortsättningsvis vara en större fara för sina hundar än vargarna är. Under de senaste 13 åren har försäkringsbolaget Agria betalat ut ersättning för 154 hundar som skadats eller dödats av varg. Samtidigt betalade man ut ersättning för 252 hundar som vådaskjutits av jägare! Under samma period har cirka 13700 hundar dödats eller allvarligt skadats i trafiken, enligt samma försäkringsbolag.Enligt en enkät i Aftonbladet anser Jägarförbundet att hotet mot jakthundarna är det största skälet för att nu jaga varg. Med tanke på hur Jägarförbundet ser på vikten av skydd för jakthundar bör nog bilister se upp.

8 kommentarer:

 1. Tycker du borde ta upp Jägarförbundets lobbyverksamhet i riskdagen, den är osmaklig. Det har skrivits om den förr, men jag knallade förbi ett tidsskriftställ i riksdagen, där föreningar lägger ut sina tidningar. Ett förbund stack ut långt utöver de andra ganska få föreningar som lagt ut sina tidningar, nämligen olika jägarföreningar, de hade inte mindre än tre olika tidningar. Naturskyddsföreningen har en tidning, inga andra miljötidningar fanns.

  Det finns betydligt värre exempel på jägarförbundets lobbyverksamhet, t.ex. ger de gratis jägarexamen för riksdagsmän.

  Säg mig Birger, ärligt (du kan ju vara det ibland) varför tar inte MP upp detta? De knallar ju runt i riksdagen och ser detta dagligen, vad jag vet har ingen MP:are sagt något om detta. Du måste ju känna ett antal MP:are fortfarande antar jag.

  SvaraRadera
 2. Robert, det var tio år sedan jag satt i riksdagen, och då fanns i tidningsrummen de flesta tidskrifter, jag tror det är så idag också, men det är i rum där i princip bara riksdagsledamöter, och tjänstemän, har tillträde.

  Förmodligen var det ställ du talar om lokaliserat någonstans i korridorerna en trappa ner, och vad jag kan minnas var det plats som riksdagsledamöternas olika egna föreningsbildningar hanterade - men minnet är kanske inte så tillförlitligt i den frågan.

  SvaraRadera
 3. Den sista klämmen var väl onödig.

  SvaraRadera
 4. Apropå ovanliga artiklar i svensk medialandskap:

  http://www.nyheterna.net/nyheter/oskarshamn/omoejligt_att_garantera_att_inga_enskilda_maenniskor_drabbas

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Du minns rätt Birger.Förutom att i detta ställ fanns inte de flesta tidsskrifter, det stack verkligen ut med jägarförbundets tidskrifter. De gör ju i sig inget som strider mot demokratiska eller etiska grunder, genom att skänka sina tidiningar tid, men sammantaget blir det magstarkt.

  SvaraRadera
 7. Supermiljöbloggen. Känns fånigt att man faller för sådant, men layouten är "förtroendeingivande". Ett bokmärke till ..
  Eric

  SvaraRadera
 8. Sober ändring av designen på din blogg!
  Mona

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.