torsdag 2 december 2010

Dagens godis

Surt: Berit Andnor ska leda sossarna förnyelse. Min erfarenhet av Andnor säger mig att man valt den suraste man hittat för detta sura uppdrag.

Sött: Amerikanska ambassaden har meddelat sin uppdragsgivare att svenska regeringar ljugit folket rakt upp i ansiktet när de pratat om svensk neutralitet - "den officiella positionen är en osanning". Minns ett möte med en tung svensk politiker som avfärdande hävdade att jag var "en konspirationsteoretisk nalle" när jag hävdade samma sak. Nu visar det sig således att ambassaden befolkats av konspirationsteoretiskt lagda smånallar. Klart sött.

Bittert: Varför struntar vi i klimathotet? Jo, vi är förlamade - och förtränger hotet, meddelar en amerikansk forskare som studerat frågan. Förtränger frivilligt? Nej, det tror jag inte. Vi förmås att förtränga. Via hård propaganda. Genom den politiska och ekonomistiska agenda som hela tiden pumpar ut budskapet: Konsumera mer - så du inte halkar efter... Bittert!

Salt: Planerad start av två kärnreaktorer har stoppats. Det blev liksom fel på något. Igen. Och nu när det är kallt och allt. Kärnkraftsbolagens ära står på spel, meddelade Ny Teknik häromdagen. Ytterligare salt i kärnkraftens mentala sår.

Småbittert för chefer: Expressen meddelar att man ska akta sig för sex med sina chefer. Gäller speciellt för sex med Expressens chefer, mejlar mig en kontakt på tidningen. Man kan bli smittad. Av dåligt omdöme, suckar min kontakt.

10 kommentarer:

 1. Det här med NATO-samarbetet kommer precis samtidigt som den som är drivande bakom projektet stoppanato.se, tillsätt en medborgarutredning för spåra och belysa "de små stegens tyranni", tycks ge upp pga bristande intresse! http://www.stoppanato.se/historik/utveckla.htm

  SvaraRadera
 2. Apropå propaganda. Lite om klimathotspropagandan HÄR, lite om brist på energipropagandan HÄR - och lite om samhällets "förträfflighets"-propaganda HÄR.

  SvaraRadera
 3. Kan någon förklara vad

  www.stoppanato.se

  är för något?

  Försökte hitta något ställe på deras hemsidor, där man kunde anmäla sympati eller medlemskap, men fann intet.

  SvaraRadera
 4. Umami då?

  Vad i dagens politik smakar Umami?

  Carl

  SvaraRadera
 5. Carl, tja, det kanske skulle vara Steg 3 eller något sådant... Umama kan ju översättas med god eller färsk smak.

  SvaraRadera
 6. Andra som länge uppmärksammat Sverige-Nato-samarbetet:

  http://www.ofog.org/

  Ett imponerande nätverk med mycket kunskap om sakfrågorna, genomtänkta ickevåldsmetoder och inte minst en rättvisekänsla som får de flesta politiker att blekna vid jämförelse.

  Annelie

  SvaraRadera
 7. Varför struntar vi i klimathotet ?
  Köper du den här ? : http://ericsecher.blogspot.com/2010/12/ah-vilken-fasa.html
  Eric

  SvaraRadera
 8. Haha, kärnkraftsbolagens "ära" står på spel! Och Ny Teknik har fortfarande inte fattat nånting? Dvs att det är våra pengar Eon vill åt?

  NÄR ska det på bred front gå upp för svenska folket att småskalig + nära produktion är både billigare och mer driftsäkert än storskalig (få produktionsanläggningar) + fjärran produktion?

  Ett elnät med en stor mängd producenter tappar inte särskilt mycket om en producent slås ut. Detta gäller inte så länge vi har den storskaliga kärnkraften.

  SvaraRadera
 9. Men det är väl ganska klart. Vattenfall ska generera vinst, och det är ju alltid bättre att tjäna mer pengar på att göra mindre än att göra mer och tjäna lika mycket.

  SvaraRadera
 10. Till anonym 17:19 - man kan anmäla intresse här - http://www.stoppanato.se/info/kontakt.htm - men som sagt verkar man i stort sett ha gett upp. Men nog borde det finnas några hundratusen svenskar som vill stötta ett sånt projekt!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.