söndag 12 december 2010

Måndag morgon klockan 06:00 presenteras årets vinnare av ProVokas pris för årets bästa provokation. Juryn samlas vid luciafirande 05.30. Nomineringstid går ut vid midnatt.

3 kommentarer:

 1. Sen nominering:

  Gudrun Schyman som eldade pengar i somras.

  Inte bara för att uppmärksamma kvinnors lägre löner, utan framför allt för att hon satte fingret på hur mycket en annonssida i reklamsamhället kostar (summan 100 000 SEK hade ju enligt uppgift endast givit en halv kvällstidningssidesannons om hon i stället valt att föra ut sitt budskap på det viset). I stället fick hon tusentals sidor världen över, vilket torde har retat en och annan reklambyrå.

  En väckarklocka för alla som menade att vi borde lägga Schymans pengar i vården i stället eftersom de ju då måste anse att alla pengar som varje dag går till dessa svindyra annonskampanjer i stället borde läggas i vården, skolan och för att utveckla konsten och kulturen i samhället!

  En provokation lika mycket mot reklamsamhället som patriarkatet.

  SvaraRadera
 2. ännu senare nominering:

  en dag som i dag ska naturligtvis nätverket Ofog nomineras!

  http://www.ofog.org/

  För deras insatser under året mot de övningar som föregår Natokriget och vars konsekvenser vi blev varse på hemmaplan i går.

  Ofog är helt klart mycket värdiga vinnare av priset!

  SvaraRadera
 3. Nina Björk! För sina krönikor i God morgon världen, samt boken "Fria själar". Envis som droppen som urholkar stenen i sitt uppdrag att förinta ekonomismen och nuvarande världsordning.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.