fredag 17 december 2010

I väntan på talibaner

Nog kan den här boken ge en ytterligare bild av journalism, Afghanistan, dess befolkning, biståndsmänniskor, militärer och talibaner. Jag tänker i alla fall kasta mig över den, trött på dåliga slentrianmässiga reportage från denna berättarkultur.

Boken heter I väntan på talibaner. Skriven av Jesper Huor. Intervjun görs av John Chrispinsson, så ni slipper mig...Kolla här.

5 kommentarer:

 1. Birger, du MÅSTE länka till din partiledardebatt i riksdagen 1988! Såg den igår, men nu hittar jag den inte när jag ska tipsa kompisar.
  Dinerat

  SvaraRadera
 2. http://www.youtube.com/watch?v=6tk_ib4G60I&playnext=1&list=PL358EA4021DA6869C&index=19

  Detta är dock inte partiledaredebatten, utan den ekonomiska debatten från valet 1988. Stor behållning för den som är en politisk nörd.

  SvaraRadera
 3. men detta måste väl ändå vara lågvattenmärket i diktaturen Sverige, där staten numera bestämmer programutbudet i public service - näringslivet agendan i Socialdemokraterna:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8292920.ab

  SvaraRadera
 4. Måns: Birger var väl inte med i den debatten?

  SvaraRadera
 5. I intervjun säger Jesper på ett ställe att det inte är säkert att man vill bli hjälpt.

  Kanske är det så, att vi i väst gärna tror att det bara är vårt samhällsskick som är värt att jobba för. Att andra länder har helt andra värderingar, seder och bruk, det godtas inte av oss.

  I så fall kan nog inget slut på kriget i Affe skönjas.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.