måndag 25 oktober 2010

Rörbyte - alla rör rostar...


I en av morgontidningarna läser jag några artiklar om blockpolitik och vilka som förväntas bli nya rör i MP: Gustav Fridolin och Mikaela Valtersson. Ett på många sätt omaka par, den ena efterlängtad i partiet, den andra ifrågasatt av den grönare delen.

I artikeln diskuteras huruvida ett rör kan sitta i riksdagen och det andra vara utanför. Man hänvisar till ett blogginlägg jag gjort om detta - finns här, rulla ner till Del 10.

Lite konstigt sparsmaka berättas också i artikeln om när Maria och Peter valdes till rör 2002. Historiebeskrivningen blir faktiskt helt fel. Den som vill veta hur det gick till - ett drama av yttersta politiska klass! - kan läsa här: rulla ner till Del 11 av språkrörens historia.

Partiet låg långt under spärren, språkrören Matz Hammarström och Lotta Nilsson Hedström meddelade plötsligt att de ville avgå sex månader före valet, partiledningen ville skrota hela idén med språkrör, man lanserar en partiledare i Claes Roxbergh, på morgonen när kongressen inleds anmäler Peter Eriksson att han ställer upp både som ensam partiledare, och om kongressen vill ha kvar rören, även som manligt språkrör. Roxbergh hoppar. Maria Wetterstrand var inte första alternativet som kvinnliga part. Men som sagt: kolla gärna här, rulla ner till Del 11.

8 kommentarer:

 1. Har svårt att tänka mig att två så både ideologier och människor kan fungera ihop. Mikaela är en alldeles utmärkt vänsterhjärna. D.v.s hennes styrka sitter förmodligen i den vänstra delen av hjärnan. Jag vill gissa att Gustav Fridolin har en dominerande högerhjärna liksom de som dominerar tankeutvecklingen i Birger blogg. Högerhjärnor eller vänsterhjärnor har förstås ingenting med den motsvarande politiska vänster- högerskalan att göra. Vänster hjärnhalva står för struktur, siffror, detaljer, matematik etc. Tankekraften hos människor med en dominerande vänsterhjärna är mycket linjär. Sällan finns utrymme för empati och helhetstänk. Dessa människor behövs naturligtvis men bör inte vara dominerande i politiska sammanhang.
  Höger hjärnhalva däremot står för våra känslor och förmåga att helheter och bredare sammanhang . Högra hjärnhalvan står för fantasi och föreställningar, nuet och framtiden men också för filosofi, förståelse (empati) samt möjligheter. Ideologer och visionärer hittar vi här.

  Författare Daniel Pink, som själv är styrd av vänster hjärnhalva menar att människor med en dominerande högerhjärna kommer att styra i framtiden.
  Människor som domineras av vänster hjärnhalva brukar nämligen ha mycket svårare att tänka utanför ”boxen”. Med den utmaning som världen står inför behövs alltså fler människor som just har egenskaper att se helheter men också en hög grad av empati. Slutsatsen är att vi är i ett skriande behöv av fler högerhjärnor på ledande positioner i vårt parti.

  SvaraRadera
 2. Såg Dokument utifråns Smaka på soporna igår! Vår livsstil gör en rejält mörkrädd. Och inte ens mp har man att hålla i handen längre.

  http://svt.se/2.119719/dokument_utifran

  Siffer- och strukturkvinna som anser sig ha förmåga att tänka utanför boxen.

  SvaraRadera
 3. Om nu broilern Fridolin blir språkrör, kommer han då fortsätta att lägga motioner i Sveriges riksdag om bygget av specifika cykelbanor i Skåne? Eller har MP bytt åsikt och anser numera att alla lokala frågor ska beslutas så långt bort från människorna som möjligt?

  SvaraRadera
 4. Frågande?

  Varför tar du inte och mejlar Fridolin och frågar själv? Större chans att få svar då kan man tycka... Eller är det bara något retoriskt dravel du försöker dig på?

  AA

  SvaraRadera
 5. GAMMABLIXT


  SLEEPLESS IN SEATTLE

  There's much in the world that you can't explain.
  It's revealed for you to remember
  by the whispering voice of a distant train
  or a midnight rain in november.

  Horizon within! You can always find
  the keys to Enigma. Let's mention
  one basic Truth: of spirited Mind
  is Nature naught but extension.

  Internal expanses! In dreams, ridden
  by fear and longing you roam
  that deep Southeast in your soul hidden
  ...on your random journey back home.

  ---

  As a native Swede, I am particularly proud of my love poetry suite Sonnets for Katie.

  My Poems

  *

  La présence; un coup de vie morte? non, ce n'est qu'être. Et puis pour l'errante fenêtre: étant vue la nuit, dans tous le coins des rues de la veille la même étoile.

  *

  Poétudes

  *

  Schwarzez birne!
  Aufforderung zur Erotik-

  Fremde Gedichte

  *

  My Spanish Poetry  And: reciprocity: for mutual benefit, you will do me a favor promoting your own blog on mine!

  The best way to do it is lining up as a Follower, since then your icon will advertise you indefinitely, and I will follow you in return. Let's forge a mighty alliance of synergy and common interest.

  Yours,

  - Peter Ingestad, Sweden

  SvaraRadera
 6. Tillklimat frågan. Allt tyder på att krisen är akut. Allt tyder på att världen är oförmögen att lösa saken fredligt. Jag är därför övertygad om att det kommer att bli krig på lite sikt. Ett alltmer desperat och destabiliserat USA på fallrepet kan mycket plötsligt och oväntat kommaatt utgöra ett hot mot sverige. Den rationella politiken är enligt min åsikt alliansfrihet och militär upprustning. Jag tar avstånd från såväl alliansens knäfall för NATO som från opposotionens världsfrånvända pacifism.

  Sverigedemokraterna ligger på många punkter i rätt linje, men inger inte förtroende och splittrar dessutom nationen på ett farligt sätt. Vi behöver något helt nytt i politiken.

  M v h,
  Peter Ingestad, Solna, radikalkonservativ

  SvaraRadera
 7. Mikaela Valtersson som språkrör? Vore definitivt spiken i kistan för mp. Den kvinnan kan inte stava till grönt:

  http://schlaug.blogspot.com/2010/02/40-timmar-ett-rodgront-krav.html

  SvaraRadera
 8. Har läst hela din historiebeskrivning på Backspegel. Jätteintressant och välskrivet, kul med alla bilder och klipp! Tack!
  Jurgen (mp)

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.