fredag 15 oktober 2010

Osexigt underhåll

Dammen i Ungern brister på grund av dåligt underhåll. Tågen håller inte tider på grund av dåligt underhåll.

MP:s gröna färg flagnade på grund av dåligt underhåll. Äktenskap brister på grund av dåligt underhåll. Gamlingar sätts på undantag på grund av dåligt underhåll. Taket på ladan invid landsvägen är på väg att rasa in på grund av dåligt underhåll. Botten på lådorna i IKEA-byrån har släppt taget på grund av dåligt underhåll.

Vi lever i ett tidevarv där underhållning blivit viktigare än underhåll.
Bilden är en akvarell av Lena Rosén-Schlaug. Fler akvareller och oljor finns här - "Minnen att bevara..."

5 kommentarer:

 1. Bätttre timing idag...
  Tim Jackson har en fantastisk bild i sitt föredrag på TED, med Rembrandts Altrusiten som bakgrund.
  En cirkel med ett kors i - ett koordinatsystem. Den vertikala axeln, y-axeln, har novelty uppåt och tradition neråt, den horisontella axeln har self till höger och other till vänster. Jackson menar att vi som människor har förmåga att spela över hela registret, men att vi nu ensidigt håller till i den övre-högra kvadranten, novelty-self. Och där är underhåll, som kanske gagnar andra än en själv, inte så intressant.


  http://www.ted.com/
  "Economical growth. Its the story about us. Spending money we dont have. On things we dont need. To create impressions that wont last. On people we dont like."

  Eric

  SvaraRadera
 2. Den svenska rockvärlden har ett dilemma.

  Ska vi nöja oss med underhållning, typ Håkan Hellström, eller bibringa gamla Jerka lite underhåll så att han orkar ännu en "duck walk" med rullatorn?

  SvaraRadera
 3. Eric! Kul att du uppmärksammade det, för samma koordinatsystem ingick redan i mina 80-talsföreläsningar om grön ideologi... (som ett av tre system för att beskriva nya dimensioner i politiken) Fast jag missade Rembrandt...

  Fred: Det sistnämnda.

  SvaraRadera
 4. Jag har funderat på Bodström denna vänsterpolitiker som nu ger sin efteträdare chansen att få fullfölja sin uppgift och högerpolitikern som blir borgarråd i Stockholm som är intresannt. Det ger utrymme för en 18-åring med nätintresse att komma in.

  Fördel höger då det gnälls så förbannat i miljöpartiets sällskap i resten av vänstern. Men de skulle ju vinna valet sa de? Jävla dålig underhållning att dra en vals som inte blev annat än dålig repris.

  SvaraRadera
 5. Sexig underhållning:

  http://www.youtube.com/watch?v=d5PoIrcyd34

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.