söndag 17 oktober 2010

Nya gruppledaren - typ 08:a - är kanske inte så smart

För ett par år sedan debatterade jag tillväxt och livskvalitet med Anna Kinberg Batra, moderat riksdagsledamot, som nu blivit gruppledare för moderaterna. Det var Anna som hävdade att stockholmare är smartare än lantisar.

Mina djupt dolda misstankar om motsatsen förstärktes under vår debatt..

Anna, den genuina 08:an, berättade nämligen upprepade gånger att hon fått allt svårare att hitta semesterplatser på jorden där den ständigt ringande mobilen inte har täckning. Vilket krävs om man skall kunna stressa ner enligt den smarta stockholmskan.


Som icke fullt så smart landsortsbo kunde jag berätta att jag för länge sedan kommit på att man kan stänga av mobilen, ofta med en lätt  tryckning på en liten knapp, om man vill att den skulle bara tyst.

I övrigt kan noteras att såväl den nya partisekreteraren som den nya gruppledaren i de nya moderaterna har Margret Thatcher som föredöme. Nygamla moderater?

11 kommentarer:

 1. Något referat från er diskussion ?
  Kinberg Batra verkar stolt över att Burenstam Linder var hennes gamla lärare. Men har hon förstått vad han skrev, eller över huvud taget läst ? (bläddrar igenom boken igen; om Tim Jackson visar vägen framåt, så är det här marken att stå på ..)
  Eric

  SvaraRadera
 2. Att skratta eller gråta, det är frågan. ;)

  SvaraRadera
 3. Väljarkåren fick under fyra år se vad det nya, smarta arbetarpartiet går för.

  Uppåt en tredjedel av väljarna röstade på (m) i år.

  Smarta väljare!

  SvaraRadera
 4. Demoskops vd gör idag på DN debatt samma analys som Birger av det rödgröna samarbetet

  "I det rödgröna samarbetet har summan av delarna blivit mindre än de ingående partiernas egen attraktivitet."

  http://www.dn.se/debatt/etablerade-sanningar-i-politiken-galler-inte-langre-1.1190176

  SvaraRadera
 5. Anna Kinberg Batra är lite som en mobiltelefon, dålig täckning och låg hörbarhet.

  SvaraRadera
 6. Åter en lysande krönika av Nina Björk i P1, för att uppmärksamma en av Sveriges allra smartaste kvinnor i motsats till temat för dagen...


  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=4103748

  SvaraRadera
 7. Både S och M har framträdande personer som ägnat sig åt hets mot folkgrupp, dock utan att bli åtalade. Nuder talade ju om "köttberg" och Kinberg Batra om "dumma lantisar".
  Kinberg Batra torde ha fått gruppledarposten enbart på grund av sitt kön.
  In Stockholm är det förresten rena matriarkatet, av nio kommunalråd är endast tre män och dubbelt så många sex är kvinnor.
  Men det är väl bara som det skall vara eller??

  SvaraRadera
 8. "Det var Anna som hävdade att stockholmare är smartare än lantisar. "

  Men självklart, hon var ju med i E-postlistan "Elit".

  SvaraRadera
 9. Färgen går aldrig ur en f.d. medlem i MUF. Föraktet mot alla som lyfter bidrag är inbyggt i moderaten. Att presentera verkligheten på ett onyanserat sätt tillhör populismens grunder. Antingen eller, för eller emot, utanförskap eller innanförskap, närande eller tärande, med eller mot, arbetande eller arbetslös, sjuk eller frisk, gammal eller ung. Nya moderater ... pyttsan! Det här är bara början på hur central Europa kampanjade på 30-talet.

  SvaraRadera
 10. Eric: Tja, det var en debatt för några år sedan om Burenstam_Linders bok Den rastlösa välfärdsmänniskan. Vi var nog inte överens om så mycket, hon trodde på evig tillväxt och framförde en del kritik av boken, medan jag blev den som försvarade den gamle moderaten.

  SvaraRadera
 11. Klockrent! :-)

  Får jag passa på att tipsa om min nystartade, politiska blogg? Hittar ingen kontaktinformation för dig, vilket jag dock har förståelse för. Integritet är viktigt. Du är ju också, vad jag förstår, på många vis en jagad person, Birger - såväl i positiv som negativ bemärkelse.

  Målet är att många av dina gröna kamper, frågor och idéer kommer att glöda även där. Konsumtionsminimalism, tillväxtkritik, livskvalitet, livsrespekt, ekologism, lönearbeteskritik, ekvivalism, rättvisa, socialt ansvar m.m. Eftersom jag i stort sett saknar censur, så är möjligheterna synnerligen goda att lyfta de centrala och viktiga samhällsfrågorna.

  http://trulpens-lilla-grona.blogspot.com/

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.