lördag 2 oktober 2010

Det kommer (M)era...

Riksdagsledamot (s)  som gör upp med M.
I Katrineholm - kommunen där Göran Persson var kommunalråd - har Socialdemokraterna och Moderaterna slagit sina påsar ihop och bildar nu en egen majoritet "för kommunens bästa".

Förvånad? Inte alls. Tvärtom. S och M är i mångt och mycket som ler och långhalm.

Och arbetarkommunens ordförande Fredrik Olovsson, som också sitter i riksdagen, kan snart meddela den nya sosseledning - den som kommer att tillsättas om något år när Sahlin får gå och de stora pojkarna får ta över -  att det smakar mumma att göra upp med moderater. Det blir liksom mindre tjafs om miljö, klimat, demokrati och rätten för papperslösa att inte falla döda ner utanför sjukhusen...

Socialdemokraternas starke man och kommunalråd, som inte är Fredrik utan Göran Dahlström, lärde sig snabbt av Nicolas Sarkozy och beordrade just före valet - som en blinkning till Sverigedemokraternas potentiella väljare - att romer som tillfälligt parkerat i kommunen skulle förpassa sig utanför kommungränsen. De flesta andra partier var upprörda, men inte Moderaterna.

Visst minns ni förresten bilden nedanför? Bilen riktat mot samma mål: jobba mer, konsumera mer, producera mer, jobba mer, konsumera mer -  en i vänsterfil och en i högerfil.

14 kommentarer:

 1. Det är klart att det är skönt för de stora att slippa de små som trilskas om allt möjligt. SM i politik.

  SvaraRadera
 2. Hallå Birger!

  Om man slår upp ordet vindflöjel i en uppslagsbok hittar man en bild på dig,tyvärr. Jag röstade på MP fram till och med 2002 men sedan tvingades jag byta parti, ni är ju inte seriösa i någon fråga.

  Jag har många kritiska frågor till dig men risken är att om jag ställer för många frågor så får jag inte något svar. Jag ber dig därför titta på detta youtubeklipp som handlar bland annat om dig och vill gärna att du kommenterar det.

  http://www.youtube.com/watch?v=UF-vmcaI_mk

  Jag är en oerthört ickekonfrontativ person i verkligheten så nu kliar det verkligen i fingrarna att skriva en snäll och trevlig avslutning till dig som jag ändå tidigare kunnat respektera men det går bara inte, att se dig skryta över att du "tar debatten" och hälsar på Jimmie i korridoren är ju på så ifantil nivå att man rodnar.

  MP har fyllts av nya personer som egentligen skiter i Miljön (som var skälet att jag röstade på er) utan utnyttjar MPs goodwill till att driva sina egna helt bissara korståg. Jag vet att du vet vad jag menar. Jag är också väldigt säker på att du som en egentligen förnuftig och vettig man ite har gillat den utvecklingen inom MP men just därför smärtar det mig så mycket att se dig stå och mumla i skägget. Har du läst MP:s krav på alliansen som presenteras i Expressen idag http://www.expressen.se/nyheter/1.2155357/fredrick-federley-kommenterar-listan-punkt-for-punkt?

  Tycker du att dom är rimliga?

  Jag vet att du är rädd om ditt rykte och status men någon måtta får det väl vara Birger?

  Jag får väl avsluta med att jag önskar att du får en skön höst.

  SvaraRadera
 3. "DU är så okunnig så det är ganska genant att prata med dig.."

  SvaraRadera
 4. Anonym som önskar mig en skön höst:

  Jag begriper inte varför du blandar ihop mig med vad som hänt i MP efter 2002? Du ska inte heller beskylla MP för vad jag skriver på denna blogg, jag är inte medlem i något parti och har inte varit sedan sju-åtta år tillbaka, mitt sista uppdrag lämnade jag för övrigt för mer än tio år sedan.

  Filmsnutten? Varför ska jag kommentera den ännu en gång? Annat än att meddela att citatet är stympat, precis före den mening som var central och i vilket resonemanget landade. Något som jag påpekat åtskilliga gånger, det går bra att låna den citerade boken på biblioteket.

  Min uppfattning är att i en globaliserad värld är det mångkulturella samhället både självklart och önskvärt. Däremot är det naivt att tro att det inte blir kulturkrockar under ett övergångsskede.

  Skryter jag med att ha hälsat på Åkesson? Nej, det är sannerligen inget att skryta över. Jag påpekade bara det absurda i det som hände i "väntrummet" till Gomorron Sverige. Och att jag på fullt allvar tror att Mahatma Gandhi är ett bra föredöme också när det gäller att hälsa även på människor vars åsikter man inte gillar eller ens kan acceptera.

  Du kallar det för skryt att debatterat med sverigedemokrater. Skryt? Tror du att det är skrytvärt att prata med dina politiska vänner? Det tycker inte jag. Jag har däremot påpekat att det varit absurt av de gamla partierna att på riksnivå tala OM detta parti, istället för MED det.

  Jag förstår uppriktigt sagt inte vad du är upprörd för. Vad gäller listan i Expressen så har jag ingen aning om huruvida den stämmer med MP:s eventuella krav. Men den kan väl i så fall vara en bra ingångspunkt för eventuella förhandlingar.

  Du skriver att du vet en massa om vad jag tycker, anser och är rädd om - hur vet du något om det? Att jag skulle vara rädd om mitt rykte och status är ett särskilt roligt påstående, jag kan berätta för dig att någon status i de politiska etablissemangen har jag inte. Ska man vara rädd om status och rykte ska man nog jamsa med i tidsandan, ropa halleluja åt tillväxtsamhället och vägra ifrågasätta den ekonomistiska samhällsutvecklingen. Så där ligger nog Åkesson bättre till än mig, jag tror han uppfattas som ganska ofarlig när det gäller de tunga strukturerna, systemen och normerna. Han är bara en annat färgad variant på samma utvecklingstema som präglar S och M.

  Jag ber att få önska en skön höst tillbaka.

  SvaraRadera
 5. Tycker du har rätt i din analys av S och M - tyvärr.
  Var la du upp bilderna första gången ?

  Undrar över åsiktsfrihet kontra rätten att utestänga "ondska".
  Tycker att man i högre utsträckning skall våga prata om det som SD pratar om. Främlingsrädsla är något vi alla bär på. Alla har att vinna på öppen debatt. Ungefär som att alla har att vinna på ökad jämlikhet (Jämlikhetanden). Åsiktsfrihetsanden ?

  Undrar hur du tänker, Birger, när "Hallå Birger" nu återkommer med exakt samma inlägg (och film) om dig som lögnare. Var går gränsen ?

  (Själv har jag en blogg, där jag motvillligt lagt in en kommentatorsgranskning, för att utestänga "onda" påhopp.)

  SvaraRadera
 6. Hoppsan, var visst för långsam på tangenterna, svaret kom medan jag plitade…Bra.
  Eric

  SvaraRadera
 7. Eric: Bilderna har nog varit med åtskilliga gånger när temat varit S och M.
  Nej, jag vill inte ta bort kommentarer som är "onda" mot mig, däremot plockas det bort rasistiska anrop som tillhyggen samt sådant som är kränkande och/eller hotfulla mot andra som kommenterat. Om människor mår bra av att kasta skit på mig i kommentarsrutan så är det okej för mig. Det kanske lättar på trycket hos några som håller på att sprängas. Så det är lugnt. Att blir sur på dem, och känna ilska mot dem, skadar ju inte dem utan bara mig själv, så sådant har jag lyckligtvis växt ifrån sedan trettio år tillbaka. Den store filosofen Jesus - ha, detta sagt av mig som är troende ateist - sa något liknande, precis som många andra stora filosofer.

  SvaraRadera
 8. "Det blir liksom mindre tjafs om miljö, klimat, demokrati och rätten för papperslösa att inte falla döda ner utanför sjukhusen..."

  Du har en makalös syn på allting annat än dig själv. Varifrån kommer all denna misstro? Tror du världen rasar ihop om du slutar ha åsikter om allting???

  SvaraRadera
 9. Birger. Tack för dina kloka ord !
  16.07 Har inte du också intrycket att miljö, klimat, och utsatta inte precis är höprioriterade frågor för tillväxtorinterade partier, som S och M ?
  Har Birger någonsin hävdat att världen rasar ihop utan hans synpunkter, var fick du det ifrån ?
  Lite lattjo, lajbans att även du tycks följa med :-)
  Eric

  SvaraRadera
 10. Ingen idé att jobba mer, producera mer, shoppa mer för ett ekonomiskt system som håller på att falla samman.
  Jag rekommenderar fölande blogg för er ekonomiintesserade:
  http://carlnorberg.wordpress.com/


  MVH
  EW

  SvaraRadera
 11. EW. En vild association. Att SD är ett uttryck för rädsla, egentligen inte för främlingar, utan för ett obegripligt globalt system, som lurar den lille mannen. Då man inte kan sätta fingret på det osynliga systemfelet, angriper man den synliga främlingen.
  Om de dagliga tidningskrönikorna citerade Johan Ehrenberg (som sammanfattar carl norbergs tes varje vecka i ETC) kanske vi kom lite närmare ett nålstick på gedneränte-vansinnet ?
  Eric

  SvaraRadera
 12. Hihi, bara du kan få till det att kalla Åkesson färgad. :-)

  SvaraRadera
 13. Eric, ja självklart tror jag att SD och dito är ett uttryck för rädsla som projiceras helt fel. På de allra svagaste. Men det är svårt att förstå hur det ekonomiska systemet är uppbyggt och ligger inte i våra vanliga mediers intresse heller att förklara det. För det skulle ju kunna betyda revolution - om alla förstod vilka som hela tiden kammar hem på oss alla andra. Ja Johan E är mycket bra, men jag tycker att CN kompletterar honom. Vanliga ekonomijournalister i borgerlig media får inte/kan inte beskriva ett ekonomiskt system som vi borde ifrågasätta från början. Många kan bara tala om börskurser och dito. Anders Cervenka på SvD är ett undantag. Men att kräva ett förändrat ekonomiskt system - det gör han inte.

  MVH
  EW

  SvaraRadera
 14. Fredrik Olovsson har nog drag av Anna Lindh.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.