onsdag 8 september 2010

Sidkickad...


Som avdankad politiker, lätt mumifierad, får man vara glad om man får vara sidekick... Personligen hoppas jag att Maud Olofsson kan få erbjudande om att bli sidekick inför nästa val. Det borde nästan vara obligatoriskt (se detta från gårdagens utfrågning av Olofsson).

Hur som: Det är dags för mig igen, idag hos Nordegren i P1 klockan 15.00. Ämnen? Ingen aning.

8 kommentarer:

 1. sidkickad, sidsteppad, föredetting.
  Utanförskap.

  Vem duger?

  SvaraRadera
 2. I viss mån tangerar detta sidsteppandet.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/09/varfor-tar-ni-ifran-oss-kollen-av-vara.html

  SvaraRadera
 3. Jag har lyssnat på två valdueller mellan centerpartiet och miljöpartiet, den första mellan Maud och Maria och den andra mellan Andreas och Maria. Inför båda duellerna så hade jag förväntat mig ett centerparti som inte skulle kunna försvara sig mot ett miljöparti som lungt och sakligt skulle rulla fram bristerna i de borgligas miljöparti.

  Jag önskar att jag kunde säga att det blev så, men jag upplever inte att verkligheten motsvarade mina förväntningar. Istället fick jag en Maria som kämpade med vänsterpartiretorik (dvs allt de andra säger är fel, allt är dåligt och dessutom svart och vitt).

  Kan du, Birger, förklara varför inte Maria påpekade det orimliga i centerpartiets förslag att försöka konsumera sig ur klimatproblemen genom att subventionera nya bilar? Eller hennes oförmåga att ta upp motsättningen mellan konsumtion och miljöpolitik? Min hypotes är att hon inte vill skrämma bort sosse-väljare från de rödgröna, men jag hoppas att det finns ett bättre svar.

  SvaraRadera
 4. Johan, jag delar din analys till stor del. Jag förvånas väldigt mycket över att Maria och Centern tjafsar om vilka målsättningar man har vad gäller procentsatser och minskningar av koldioxidutsläppen i vårt land (och av Sverige bekostade åtgärder i andra länder). Den debatten känns oerhört inskränkt eftersom den stora frågan handlar om något helt annat: hur mycket växthusgaser släpper vi ut per capita genom vår konsumtion. Att utsläppen minskar i Sverige, beroende främst på att vi lägger "vår" produktion i andra länder leder inte till speciellt god effekt vad gäller klimatet. Maria har nog blivit blockets fånge, eftersom sossarna avskyr tanken på att räkna utsläpp från konsumtion.

  SvaraRadera
 5. C 2006: Miljöbilspremie, 10 000 kr.

  C 2010: Supermiljöbilspremie, 50 000 kr.

  C 2014: Superdupermiljöbilspremie, 250 000 kronor?


  Jag har mycket svårt för vänsterns retorik om att regeringens jobbskatteavdrag "tar från de fattiga och ger till de rika" (snarare tas lite mindre än tidigare från alla som arbetar), men "supermiljöbilspremien" är just detta. För vilka är det som kommer att köpa de allra flesta nya bilarna under de kommande fyra åren - låg- eller höginkomsttagare?

  SvaraRadera
 6. Vänsterpartiretorik, vilket bra ord.
  Tror det är många väljare, inklusive mig själv, som inte tilltalas av ständiga gnället på motparten, utan att redovisa egna förslag till förbättring.

  SvaraRadera
 7. Hej Birger, du var riktigt fryntligt elak mot Maud idag. Heja!
  paschan

  SvaraRadera
 8. ...fast man kanske inte skall vara så hård mot Maud. Det kan ju inte vara lätt för någon att förklara en huvudlös politik.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.