tisdag 21 september 2010

Paus, eller vad man nu kan kalla det...

Intresset för hur livet i Rosenbad skall se ut verkar stort. Det verkar stressigt värre.

Varför inte coola ner lite och fundera över livet kring en ek istället? Det är i alla fall det jag gör i kvällens
En bok - en författare. Kunskapskanalen klockan 19.00. Intervjuar Johan Lind som gett ut boken Ekens mångfald.

Och förresten: det här blev jag riktigt glad över! Det är ju kul att någon uppskattat raka svar utan undanflykter. Även om mina svar knappast fick de frågande att rösta grönt...

17 kommentarer:

 1. Det är svårt att inte fundera över Rosenbad, Birger.

  Idag på morgonen kom en ny aspekt via SR P1, där en invandrarungdom kom till tals.

  Där framfördes en ovänatd åsikt, nämligen att SD är bra som broms mot massinvandringen. Man flydde från elände, och vill inte möta något liknande i Sverige.

  På frågan om om han ogillade att ha blivit insläppt i Sverige, svarade killen att det var bra att få stanna, men det behövde ju inte tas in så många (ej ordagrant återgett).

  Nämndes också, att kristna förföljdes av den muslimska majoriteteten i det förra hemlandet, och nu ville man inte bli utsatt för samma sak även här. Därför fanns det invandrare bland SD:s väljare.

  Det skulle således kunna bli den paradoxala följden, att de som idag skriker "rasister", och liknande glåpord mot SD, i morgon blir sedda som mindre vetande.

  SvaraRadera
 2. I går anordnades hatmöten mot "rasister". I själva verket riktade sig demonstrationerna mot vårt politiska system med demokratiska val. "Rasisterna" har ju inte fuskat sig in i parlamentet, eller?
  Tack 08:09 för ditt inlägg.
  Såg även att några hackat sig in på SD:s data och hängt ut medlemmars namn.
  Vad säger auditoriet om sådana metoder? Tänk om någon gjort detsamma mot vänstern, då ----

  SvaraRadera
 3. Med anledning av din länk till tidningen så minns jag hur jag nästan hoppade högt när du var lika ärlig mot en potentiell ny medlem i miljöpartiet, du svarade på ett sätt som borde fått personen att bli livrädd för partiet (jag minns inte vilket som var hans fråga, men det var något som berörde hans jobb) men hans reaktion blev tvärtom. Han blev medlem en vecka senare för att du varit så ärlig!

  SvaraRadera
 4. Ja du 09:55 auditoriet tiger och samtycker, tråkigt nog.

  SvaraRadera
 5. Auditoriet?

  Lars Ohly - för att ta ett exempel - sa klart ifrån när det gällde störningar av SD:s torgmöte i Stockholm. En intressant uppställning på SD:s demokratiska rättigheter från en som senare utövade sin demokratiska rättighet att vägra dela sminkloge med SD:s ledare.

  Har någon på denna blogg någonsin föreslagit metoder som kränker demokratin utan att få mothugg?

  Inte minst bloggens innehavare hävdar demokratins värde!

  SvaraRadera
 6. Många pratar vitt och brett om demokrati, men gillar den bara så länge den går deras väg.
  "Hatmötena" är ett exempel på detta.

  SvaraRadera
 7. Yttringar, gärna i form av "hatmöten", är okej, så länge de är sakliga.

  Men när de hålls till följd av påhittade skuldbeläggningar, så är sådana manifestationer onödiga, i värsta fall direkt farliga.

  Kolla "Kristallnatten" i lexikon!
  (Givetvis inga andra jämförelser.)

  SvaraRadera
 8. Man kanske kunde införa parkbänkar med skylten "Endast för Vänsterpartister", med tanke på Ohlys vägran att vistas i samma rum som Åkesson.

  SvaraRadera
 9. Behandlingen av SD är fruktansvärd. Nu avslöjas ju vilka demokrater vi har att göra med! De s.k. anti-rasisterna är ju de värsta rasisterna av alla!

  SvaraRadera
 10. Rätt 17:14
  Bra rutet

  SvaraRadera
 11. Håller du med Per Gahrton, Birger?

  http://www.dn.se/debatt/radikal-gron-politik-miljopartiets-mal-1.1174283

  Vore intressant att höra ett utlägg om detta i bloggen..

  SvaraRadera
 12. Såg just på Aktuellt där Bengt Vesterberg och Ian Wachtmeister diskuterade den behandling som SD nu utsätts för. Då framkom att Ian tydligen gett Åkesson vissa råd inför riksdagsinträdet. Då kunde tjänstgörande journalisten inte hålla sig utan vräkte ur sig "Hur kunde du ge råd åt rasister"
  Detta visar att SVT inte klarar sitt uppdrag att ge opartisk information om det som händer.
  Hade det gällt andra saker kanske det blivit liv i luckan, men är ganska säker att detta kommer att bli opåtalat. Sådan är den svenska jämställdheten!

  SvaraRadera
 13. Birger Schlaug, kan du förklara en punkt i miljöpartiets strategi som inte jag fattar. Hur kommer det sig att C o FP ses som mer självklara partners än M? FP t.ex är ju dom som drivit kärnkraftsutbyggnaden hårdast, C driver ju avskaffandet av LAS, FP är för NATO etc. M framstår ju som ett vänsterparti i sammanhanget ;). Jag bara undrar hur dom resonerat.

  SvaraRadera
 14. FP är inte för ökad satsning på ekologisk odling. Lägg det till syndaregistret!

  SvaraRadera
 15. Marcus, visst är det så att FP och C idag står längre från de rödgröna än moderaterna gör, åtminstone om man inte lägger något i någon sorts dold agenda. I den framförda verbala politiken är det absolut på det sättet.C pch FP har drivit såväl till höger som mot det gråa i den grå-gröna skalan. Problemet med M, som jag tror att MP ser på saken, är därför i första hand att de är så stora, det vill säga det är svårare att förhandla med dem från den styrkeplattform de har. Därav kan det vara logsiskt att hellre tala om C och FP. Enklare vore kanske att förhandla med KD, som förutom sin litenhet, tycks sakna varje uns av vilja, förmåga och kompetens att stå upp för något över huvudtaqet - frånsett att få inneha statsrådsposter och kännna sig betydelsefulla.

  Anonym 18:38 - det vore magstarkt för ett grönt parti att först - obegripligt nog - cementera fast sig i ett block för att sedan krypa in i det andra blocket. Speciellt märkligt skulle det bli eftersom man redan i det rödgröna blocket frånsagt sig alla profilfrågor. Vad har man då kvar att förhandla med alliansen om? Höghastighetståg, som är omoderna när det om ett kvarts sekel är utbyggt? Bensinskatt på 49 öre och avdragsrätt på 50 öre per mil?? Ett moratorium som förhindrar nya reaktorer - ett beslut som, med anledning av centerns svek, enbart marginellt rubbar den startsträcka som nu påbörjats?

  SvaraRadera
 16. Tack för ett uttömmande svar Birger, jag hänger inte med i maktspelen och tycker personligen att du och Garthon är dom som sagt mest vettiga saker hittills.

  Litet synd är det ju att inte linje ett vann(dvs isetället för 2), om kärnkraften fått bära sina egna kostnader, så hade den varit avvecklad för länge sedan.

  SvaraRadera
 17. Uppfriskande att läsa den artikeln! Jag är 32 år och imponerades som ung politiskt intresserad av din uppriktighet och framförallt viljan att tala om verkliga frågor. Justeringar på marginalen upp eller ner i bidragsnivåer eller inkomstskatt är ju inget som skapar ett gott samhälle. Miljöpartiets flathet numera manifesterad främst genom Peter Eriksson gör att jag omöjligt kan rösta på MP längre. Synd.. du och miljöpartiet var ett sådant andningshåll i den svenska politiken.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.