lördag 7 augusti 2010

När SSU krängde östtyska teveapparater...

Att skaffa pengar till valrörelser har alltid varit en sjå för partierna, än mer förr när det inte utgick så stora partistöd.

Det var ett tag sedan som SSU fick det briljanta idén att sälja billiga och dåliga teveapparater för att få in pengar till partiets valrörelse. Man hade börjat med att köpa in apparaterna till vinster i ett lotteri, men började sedan leka affär och kränga dem. Problemet var att de var dåliga och reservdelar fick man inte tag på.

Om det, och mycket annat, berättar Janne Sundling - som skrivit boken Rösta! - när jag intervjuar honom i serien En bok - en författare.
Intervjun finns här.

7 kommentarer:

 1. Det var en väldigt intressant intervju. Jag följde själv Obamakampanjen via YouTube, men framförallt via facebook här i Sverige, och den var fantastisk. De lyckades göra mig så delaktig så att jag till slut trodde att jag också skulle rösta i amerikanska presidentvalet, ;)
  Jag följer politiker från samtliga svenska partier via facebook, och har konstaterat ett kardinalfel nästan alla gör: de basunerar ut sina budskap som genom ett megafon, men missar det väsentliga: att kommunicera. Där håller jag inte med författaren, att svenska politiker skulle ha lärt sig av Obama. Kommunikation kanske inte är en av de starkaste svenska karaktärsdragen ändå...
  För övrigt tycker jag att Du gör dig väldigt bra som programledare; lyssnande men ändå förberedd och med följdfrågor. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Håller med ovanstående i sakfrågan men också i att du är en bra, lyssnande programledare som för samtalet framåt med en röd tråd. Du är påläst också. Din intervju med Olle Svenning var en av de bästa jag sett!

  SvaraRadera
 3. Hej Birger Schlaug, jag är sosse och tänker så förbli men jag uppskattar ditt blogg mer än jag uppskattar någon s-blogg. Du är en härlig storm i den politiska debatten och tycks vara begåvad på alla upptänkliga sätt. Såg också din intervju med Svenning, men också om Google, och man ser hur fin och mottaglig kontakt du skapar med dina "offer". Jag förstår när jag sett det att du kunnat vara en så bra och långvarig ledare för ditt parti. Synd att du inte är sosse!

  SvaraRadera
 4. Titta! Birgers TV-apparat!

  Så kan vi alla få det i anti-tillväxtsamhället!

  SvaraRadera
 5. PeO är rolig, men förstår inte att tillväxt inte är detsamma som utveckling ens då det gäller teveapparater. En kurs i grundläggande ekonomi skulle vara lämplig!

  SvaraRadera
 6. Om ett Obs tillåts: Alla borde läsa annonsen här till vänster, den som handlar om Nätverket för kortare arbetstid! (Men "dig" ska bara stå en gång!) Helst borde också alla gå med där!

  SvaraRadera
 7. Grrrreeeeenline!

  Jag råkar ha utbildning i ekonomi... Det är nog du som halkat i plurret. Kommentaren med Birgers TV-apparat tyckte många var rolig, men har naturligtvis ett allvar bakom. Ekonomisk tillväxt råkar ju vara detsamma som utveckling, faktiskt, så vad är det för utveckling du avser som ingen annan sett? Utveckling i betydelsen förändring och förbättring är knappast möjlig utan konsumtion och konkurrens, dvs vår nuvarande typ av ekonomiskt system. De socialistiska ekonomierna i öst försökte "utvecklas" genom påbud, mål och piskor, men vi såg hur det gick. Vårt system däremot har varit otroligt framgångsrikt världen över och utgör grunden bl.a. för de kommunikationssystem vi dagligen använder, exempelvis TV-teknik. Det kommer ny teknik ideligen som går direkt ut på marknaden och köps av oss. Detta är en bra utveckling, anser jag och de flesta med mig. Men du menar alltså att dagens TV-teknik bara dyker upp så där hux flux genom "utveckling". Beskriv då den utvecklingen för mig, tack!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.