onsdag 4 augusti 2010

Grillat inför valet

Med tanke på att vi är allt fler som fått allt mer pengar över efter det att den välvilliga regeringen sänkt skatter har jag ett tips som kommer att få grannen att sjuda av avund och kräva än lägre skatt så att han också har råd med denna nödvändiga tingest till det facila priset av 99.999 kronor. Bra för tillväxten.

Och nog kan sjuka och lytta glädjas genom att få kika in genom grinden och njuta av hur fint man kan få det om man jobbar, sköter sig och har vett att vara frisk - och förstår sig på att göra avdrag.

Det är nämligen skillnad på avdrag och bidrag. Avdrag är fint. Bidrag är fult. Avdrag som kan användas till personal som sköter grillen är respektabelt och fint. Bidrag till hyran är fult.

Grillen kommer inte att finnas på kommunens äldreboende, där hoppas man på en extra kopp kaffe.

10 kommentarer:

 1. Det där är för bövelen en gasolgrill! Den ger inte den riktiga aromatiska smaken av äkta träkolsgrill. Att använda gasolgrill är förbehållet den pöbel som handlar på Rusta och Biltema. Som uppstigannde medlem av övre medelklassen måste man välja rätt prylar, som visar att man faktiskt platsar i sin samhällsgrupp.

  F.ö. skriver jag den på firman, så slipper jag dra in den i privatekonomin. Gamlingarna på åldis kan väl dricka vatten? de gör ju ändå ingen nytta längre.

  F.Rein.

  SvaraRadera
 2. Alliansen om 46 dagarons aug. 04, 09:31:00 fm

  Roligt Birger. Synd bara att MP har tillsammans med övriga vänsterpartier ute kommunen slagit sig samman och stoppar LOV:en (lagen som ger brukaren rätt att välja hemtjänst). Men vad är realpolitik ute i den kommunalpolitiskamyllan mot abstrakta resonemang mot regeringen?

  SvaraRadera
 3. Jag älskar din retorik. den gör min dag så ofta.

  SvaraRadera
 4. När ska du kommentera Expressens artiklar om Maria Wetterstrand?

  SvaraRadera
 5. Hej Schlaug! Läser om din blogg i Expressen, apropå Wetterstrand och hör om den i radio. och du kallar dig "avdankad politiker"!

  SvaraRadera
 6. F.Rein.

  Där haru rätt. Varför ska dom på åldis hare så himla bra, va?

  Förresten så gnälls det över att hästar hare bättre än dom gamla, vad sällskap och utevistelse beträffar. Jaha. Och?

  SvaraRadera
 7. För samma summa som den där grillen kostar kan man köpa cirka 45000 doser mässlingsvaccin.

  SvaraRadera
 8. Intressant det här att det tidigare språkröret för mp har en liten diktator i sig. Han vill bestämma vad vi ska konsumera och inte konsumera. Som om han har med det att göra.

  SvaraRadera
 9. Anders O,
  jag vill inte gärna tro att du är dum, och därför väljer jag att tro att du missförstår du med flit.

  Politikerna bestämmer villkoren - ramverket - för våra val, våra handlingar. Är de då diktatorer allihopa?

  Är man diktator för att man vill ändra på ramverket?

  Är inte en levande debatt, där förslag till ändringar i ramverket vädras - och även dina åsikter torgförs - ett bra sätt att hålla liv i demokratin?

  SvaraRadera
 10. Lagstiftning är diktatur.

  Demokrati äger rum innan, särskilt på valdagen. Sedan följer fyra år av diktatur, där majoriteten bestämmer över minoriteten.

  Majoritetsdiktatur är väl ändå bra mycket trevligare än partidiktatur, som i Tyska Riket, Sovjet, Kina, Nordkorea och Kuba.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.