onsdag 25 augusti 2010

Försvar av Federly, angrepp på Ruwaida

Politik är, som det mesta andra, kryddat med ömsom smakfulla kryddor, ömsom mindre aptitliga.

Svenska Dagbladet försvarar att Fredrick Federly åker taxi som få andra, skriver "möte" för taxiresor som går till nattklubbar och annat kul - och låter riksdagen betala.

SvD förklarar att det är av säkerhetsskäl som Studeplanscenterns galjonfigur åker så mycket taxi.

Men visst är det lustigt, tänk om SvD haft samma genuina intresse att försvara Yvonne Ruwaida, som på uppmaning av riksdagens säkerhetsavdelning åkte väldigt mycket taxi. Men, det är klart, hon kom förstås inte från någon borgerliga allians... Det är skillnad på folk och folk. Hon drog ju inte ens omkring vid Stureplan. Borgerliga politiker är väl lite finare. Faktum var att Ruwaida var hotad till livet av invandrarfientliga grupper.

För övrigt är det väl så att en av Guds få gåvor till de rödgröna är just Stureplanscentern. Men det innebär inte att jag tycker att hotade politiker, trots att jag inte gillar dem, inte skall ha rätt att åka taxi till uppdrag och debatter. Men inte till privata sammankomster och fester. Tjänar man över 600 000 om året har man en slant över att betala sådant själv. Vilket jag är ganska övertygad om att Ruwaida faktiskt gjorde.

Men på Stureplan anser man väl att bidrag just till välbeställda är att se som ett sorts avdrag, och avdrag är fint. Om Stureplan har jag bland annat skrivit här.

7 kommentarer:

 1. Ruwaida avsätter väl en del av sin lön (50%) till en speciell fond också!?

  Men har man makt över media kan man vinkla saker som man vill och pss behålla makten.
  Häromdagen fick jag veta att SIFO, som var ett betrott opinionsinstitut som brukar ge tillförlitliga trendtendenser bl.a. i våra valsammanhang, inte längre är vad jag trott.
  Något har skett sedan år 2000.
  SIFO ägs numera helt av de borgerliga medierna = Svenskt Näringsliv. Som isin tur äger WPP till viss del.
  TNS SIFO är en del av WPP Group plc, vilken är en av världens största kommunikationskoncerner. WPP erbjuder tjänster inom reklam, media, research, design och PR.
  WPPs motto är: (kolla deras hemsida)

  "Successful marketing can change opinion and influence behaviour. Its a powerful tool and that brings important responsibilities."

  SvaraRadera
 2. Jag är, trots allt, skeptisk till tesen att den borgerliga pressen som princip driver borgerlig politik. Det Birger hänvisar till i dagens blogg är ledarsidan. Jag uppfattar t ex SvD stockholmssidor som har mer positiva texter om rödgrönt än blått. Man gör en nyhetsbedömning som leder till detta.

  SvaraRadera
 3. Bidrag är fult, avdrag är fint.
  Det kan inte sägas bättre. O helt absurt är det.

  SvaraRadera
 4. Birger, slira inte på sanningen!

  Både du och jag vet att anklagelserna mot Ruwaida och hennes resor inte gällde att hon åkte mycket taxi utan att hon inte redovisade sina utlägg. Hon krävde att skattebetalarna skulle betala men redovisade inte vad syftet av utlägget var.

  Skillnaden mellan Federly och Ruwaida är att den första inte kan redovisa sina resor korrekt, säkerhetsskäl går inte att uppge medan den sista inte redovisade alls!

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7905.ab

  Vidare, när hon nu bytt arbetsgivare från Moder Svea till Birger Jarl, så har det fortsatt även där. Det visade sig att hon hade utan tvekan högsta telefonräkning av alla borgarråden där skattebetalarna tar notan. Till en början vägrade hon att använda prefix för att kunna särskilja privata samtal. Berodde detta också på säkerhetsskäl?

  http://www.dn.se/sthlm/ruwaidas-telefonrakning-44575-skattekronor-1.1058893
  http://www.dn.se/sthlm/ruwaida-fixar-inte-prefix-1.1059472

  SvaraRadera
 5. Rubriken angrepp på Ruwaida för tanken till angreppet på Assenge.
  Den gamla goda devisen lydde förr "du är oskyldig ända tills myndigheterna bevisat att du är skyldig och du blivit dömd"
  Nu gäller plötsligt "du är skyldig så länge du inte lyckats bevisa din oskuld"
  Detta gäller både Assenge och Littorin.

  SvaraRadera
 6. Det är väl preskriberat nu, men jag skulle inte vara så säker i mitt försvar av Yvonne...

  SvaraRadera
 7. Är det någon skillnad mellan att vara invandringspolitiskt kritisk och att vara invandrarfientlig?

  Om Makten ingen mätbar skillnad ser, då är det nog bäst att sätta tejp över våra trutar.

  Stoppa varje form av folkyttring som kan omtolkas till något styggt!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.