måndag 23 augusti 2010

Efter regn kommer svamp

Tog en tur i svampskogen och kunde fylla en korg ganska snabbt med kolhydratfria livsmedel. Hittade dock ingen blåfotad skivling, vilket var en tröst i höstrusket.

Konstaterar också - för vilken gång i ordningen vet jag inte - att 1+1+1+1 blir mer än 4 för borgarna, men att 1+1+1 blir mindre än 3 för oppositionen.

Menar att det största strategiska misstaget de rödgröna gjorde var att väva ihop sig inför valet till en ganska beige väv - självfallet hade man, nu när Pär Nuder är borta från s-ledningen, kunnat bilda regering efter valet utan att kopiera borgarnas strategi.


För övrigt gäller det att tömma tjugotalet svartvinbärsbuskar hemma på tomten innan bären blir för mjuka och kladdiga. Det är som med politiska partier på något sätt. Först är de omogna, sedan spänstiga för att därefter börja den naturliga nedbrytningsprocessen.

Apropå nedbrytning så erkännes att jag föredrar surströmming framför kräftor - trots att de sistnämnda serveras röda med grön dill. Jag vet att jag med detta konstaterande öppnar upp för elaka kommentarer... Det bjussar jag på.

För övrigt såg jag Agenda igår och kunde konstatera att Gudrun Schyman tyvärr använde flera av de vanligaste traditionella manliga härskarteknikerna för att kväsa Jimmie Åkesson. Jag är rädd för att med sådana debattmetoder vinner inte den som har rätt, utan den som upplevs som påhoppad. Den orangegula giftspindlingen, som tidigare varit sällsynt i vårt land, lär nog breda ut sig en del på grund av den gödning den får av oss som vill utrota den. Som äggrön kragskivling (se bilden) lärde jag mig inför valet 1988 värdet av att bli orättvist behandlad i teve av så kallade etablissemang.

9 kommentarer:

 1. Ja, jag suckade tungt igår när Åkesson lär fått flera sympatier på grund av Gudruns mindre bra aggressivitet och överlägsna ton. Hon är väl van att debattera med etablerade maktmänniskor och då är hon underdog, och kan kosta på sig att vara gåpåig. Igår var det hon som hade etablissemangsrollen mot en underdog och då kan man inte gå på som hon gjorde.
  Lena

  SvaraRadera
 2. Problemet för de rödgröna är inte matematiken, utan att pyspunkan Wetterstrand nu tappat så mycket luft att hennes tomhet inte längre går att dölja.

  SvaraRadera
 3. Som vanligt en både intressant och kul vinkling. Heja Birger! Ser fram emot att höra dig i Nordengtren i P1.

  SvaraRadera
 4. Vill tipsa om den smygstartade kampanjen Situation Tjugoelva, en politiskt obunden kampanj vars syfte är att påverka stadsmiljön. Målet är att inom loppet av 2011 se ett mer hållbart Malmö.

  Besök www.situation2011.se eller

  http://www.facebook.com/profile.php?id=100001470080354&ref=ts#!/group.php?gid=142351832462284&ref=mf

  http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=4825

  SvaraRadera
 5. Jag tyckte personligen att det var skrämmande men väntat att höra Åkessons ihåliga argumentation. Tyckte att programledaren ändå försökte, och delvis, lyckades avslöja honom.

  SvaraRadera
 6. Visst 09:00 efter programmet sa jag till min man att Schyman gjorde ett dåligt intryck och vann inga röster med sin stil.
  Så minns vi även hur hon inte bara fick ersättning för ett utlägg först från riksdagen och sedan från partiet, utan sedan som grädden på moset försökte få avdrag för samma post i deklarationen. Och en sådan person vill sedan vara ledare och bestämma över andra! förtroendet är förbrukat för henne.

  SvaraRadera
 7. Schyman vs Åkesson,
  Stolpskott i kvadrat!

  SvaraRadera
 8. Jag delar din uppfattning om Schymans debatteknink. Med en mer dämpad hållning hade hon varit effektivare. Nu blev det aldrig riktigt avslutat eftersom Åkesson aldrig fick säga sina dumheter till punkt.

  P.Gr.

  SvaraRadera
 9. Varför håller Schyman alltid sin nästipp vänd upp mot taket, medan blicken riktas nedåt, såsom kameldjuren plägar göra?

  Åkessons dumheter? Vilka då, om man få be? Att han vill minska invandringen så att vi hinner ge de migranter som redan finns här i landet en värdig tillvaro, så de slipper leva taskigt, slipper få sina ungdomar fällda för t.ex. bilbränder och stenkastning mot brandbilar mm? Är det dumheter från Åkessons sida?

  Mantrat "vi kommer aldrig att samarbeta med SD som har en sådan människosyn" är intressant. Med de metoder som de "opartiska" programmakarna på TV har, kan man ju undra hur det är ställt med deras egen "människosyn", deras egen uppfattning om vad demokrati är, i detta fall respekt för runt 5 procent av väljarkåren.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.