fredag 2 juli 2010

VARNING! Almedalen anfaller...

På söndag inleds politikerveckan i Almedalen. Över 1000 arrangemang är fastställda. "Alla" som inte har något vettigare för sig är där. Jag också, tidvis. Medan visionslösa - och rädda! - politiker av alla färger tillber högre makter - definieras olika av respektive partiledare - om ökad konsumtion och mer tillväxt. För att upprätthålla en sund skepsis kan, eller rent av bör, man lyssna på denna platta:Innehåller bland annat Polska från Ullared, Modigt i mitten, Vinden viner och Värdighet.

"Fred Lanes häftiga röst och Kjell Westlings utsökta arrangemang."
Här skriver röde Enn Kokk om plattan. Och här skriver gröne jag om den. För att ta några exempel.

Cd:n kostar 99 kronor, inkl porto, när den beställs via: fred.lane@folkbildning.net
Kan säkert också lånas på en del bibliotek.

8 kommentarer:

 1. Om det var någon som missade det välriktade anfallet på svensk "välfärd" i radion i går, kan man höra det här:

  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2071&grupp=11764&artikel=3713551

  SvaraRadera
 2. Skivan finns inte på biblioteket i Gävle, då får väl vi Gävlebor helt enkel öka på konsumtionen och köpa den. Tack för att du på ett sådant ypperligt sätt tipsade om hur vi kan sätta fart på ekonomin och öka tillväxten.

  Förövrigt var Sommar igår väldigt bra. Roligt att höra en person med en sund inställning till jakt. Baserad på fakta och inte fundamentalism.

  SvaraRadera
 3. Varför 99 kronor och inte 100 kronor? Vem tror man att man lurar? Lite roligt att antireklammannen Birger påpekar att det finns bibliotek. Hihi.
  Micke

  SvaraRadera
 4. Rockarn, du kan väl tipsa dom på biblioteket att ta hem den.

  SvaraRadera
 5. Man kan låna böcker med fjärrlån (biblioteket skickar efter dem från ett annat bibliotek). Rockaren kanske kan fråga på bibblan i Gävle om detta även är möjligt när det gäller skivor?

  SvaraRadera
 6. Faktum är att Birger polemiserade mot detta "luriga" pris.

  Jag framhärdade, därför att det är lätt för mig att se när någon har betalat in 99 spänn till mig.

  Eller också är jag indoktrinerad...

  Är det någon som vill betala 100 - eller 200 - kronor för plattan, så var så god: i så fall går överskottet till en bra sak!

  SvaraRadera
 7. Hej på er. Har köpt skivan. Mycket rolig, och när den inte är rolig så är den vacker och/eller skarp. Mikael Wiehe har även han spelat in en skiva i nästan samma anda, rekommenderas även den även om den saknar överraskningar och är mer av klassisk röd sort, vilket ibland kan bli lite tröttsamt och självförhärligande.
  Robert S.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.