söndag 4 juli 2010

Smygtitt ur Reinfeldts tal - och MP straffar Carl Schlyter.

Rekordstort intresse för Almedalen, meddelas idag. Och Fredrik Reinfeldt hävdar i DN idag att hans parti "är det parti som bärs av värderingar".

Detta föranleder mig att avslöja vad som rörde sig i Fredriks huvud när han plitade med sitt första utkast...


Smygtitt ur Fredrik Reinfeldt utkast till tal idag:


Kära medborgare i Allianslandet Sverige! Låt mig citera en partibroder: "Vi lever i en form av
ekonomiskt slaveri som bottnar i en vulgär tillväxtmani som, i de bokförda expansionsökningarnas namn, tvingar oss att rasera de naturliga grundvalarna för vår existens som luft, vatten, jord, naturskönhet och vår egen arvsmassa."

Det är en vice ordförande i vårt parti som sagt det, som skrivit det i sin bok Den rastlösa välfärdsmänniskan. Hans namn var Staffan Burenstam Linder, han var professor och rektor för Handelshögskolan så han var inte vilket moderatyngel som helst.

När Flippa och jag läste boken i midsommar föll skorven från våra ögon och vi insåg att det måste vara det nyaste moderaternas uppdrag att ifrågasätta tillväxtmanin och istället inse de konservativa värden som utgörs av förvaltande av vår miljö istället för att jaga tillväxt genom att hysteriskt mala ner naturresurser till avfall via en kort tid som prylar.


Det inser väl ändå var och en att det är en befängd idé att vi skall ägna vår utmätta tid på jorden till att konsumera en massa strunt - och var och en av oss måste väl inse det absurda i ett system som innebär att vi måste jobba så mycket som möjligt för att vi skall konsumera allt fler toppar, tröjor och lösnäsor för att vi ska får råd med skola, vård och omsorg!


När i helvete blev det moderat politik att konsumera en massa skit, stå i köer på Ullared och gapa om evig tillväxt? Jag förstår inte! Var det den där förbaskade teflonpannan Lundgren? Eller var det snorken som jag måste tillsätta som utrikesminister? Flippa, när är korvgrytan klar? Kan du skära ner den där förbannade korpralen?25 kommentarer:

 1. Precis detta tänkte nog Reinfeldt, men sedan råkade han nog slinta med pennan...

  Det måste vara ett klantigt misstag av någon på partikansliet att de missade Schlyters medverkan. Det arrangeras ju tom av miljöpartiet Mölndal! Egna initiativ från andra landsändar - ja tom från framsidan! - måste väl ändå välkomnas?

  Hoppas någon datorkunnig rättar till misstaget under dagen.

  /Miljöpartist i förskingringen

  SvaraRadera
 2. Ja, utelämnandet av Schlyters medverkan om arbetstiden reagerade jag starkt på när mp´s nyhetsbrev kom i mailen i fredags. Ruttet mp! Ert existensberättigande sinar allt mer.

  SvaraRadera
 3. Ja, utelämnandet av Schlyters medverkan om arbetstiden reagerade jag starkt på när mp´s nyhetsbrev kom i mailen i fredags. Ruttet mp! Ert existensberättigande sinar allt mer.

  SvaraRadera
 4. Varför utgå från att det rör sig om konspiration när det minst lika gärna kan röra sig om bristande samordning mellan Bryssel och riksdagskansliet?

  Utifrån vad jag vet om hur partiet fungerar så finner jag det mycket sannolikare.

  SvaraRadera
 5. Precis Max, håller med. Ring upp någon på kansliet eller ändra det själv om du har tillgång till uppgifterna och skicka ut ett nytt brev till oss medlemmar.

  Och så var det MP Mölndal som ordnade det hela och inte Bryssel...

  På hemsidan:

  http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/6319

  Arrangör:
  Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet, Mölndal


  Det finns ju med en massa arrangemang där andra partier är representerade, så det kan väl aldrig vara för att vi ordnar det tillsammans med FI?

  Tror fortfarande på misstag.

  /Miljöpartist i förskingringen

  SvaraRadera
 6. Inte var det där misstag inte! Det är väl ingen hemlighet att partiledningen var minst sagt ljum när det under kongresshelgen framgick att Carl Schlyter skulle samarbeta med Schyman och Schlaug i en fråga som partiledningen inte vill veta av! Det är inte konspirationsteori att säga att Schlyter blir mobbad, det är den enkla sanningen vilket var och en vet som besökt partikansli och riksdagskansli!

  SvaraRadera
 7. Alltså Reinfeldts historia på DN debatt är bland det roligaste jag läst sedan Hägglund var ute och dillade om Verklighetens folk på samma forum för en tid sedan. Hoppas någon följer i bröderna Grimms fotspår och sorgfälligt tecknar ner dessa moderna folksagor för bevarande till framtiden.

  Men man måste ge kärnkraftsindustrin en eloge för hur de arbetat de senaste decennierna. De har skött sitt lobbyarbete så professionellt att tom en man som lyckats tillskansa sig posten som regeringschef förväxlar detta särintresse med sin egen politik.

  Läsvärt inlägg om en av vägarna till hur Reinfeldt fick med sig resten av politikerna på kärnkraftståget till allmänintresset...

  http://approximationer.blogspot.com/2006/08/om-det-hr-r-vrldens-skraste-krnkraft.html

  SvaraRadera
 8. Den som tror att detta är ett misstag har nog inte förstått vad som pågår inom mp. Lästips från denna blogg:

  http://schlaug.blogspot.com/2009/10/klimatet-kraver-sankt-arbetstid.html

  AK

  SvaraRadera
 9. Det är roligt att en gammal partiledare har lite humor. Heja, Birger! Hoppas vi får inblickar i övriga partiledares taluppkast också!
  HB

  SvaraRadera
 10. Carl Schlyters kamp i djurrättsfrågor på EU-nivå och Helena Leanders dito på riksnivå är snart de enda anledningarna till att jag fortfarande är medlem i mp.

  SvaraRadera
 11. ...fast jag vill påminna alla som surar här om den fantastiska insatsen från mp-ledamöter under kärnkraftomröstningen. mp-medlemmarna är ju långt mycket bättre och starkare än vad vi den sista tiden märkt från partikansliet.

  Precis som männen är bättre än de manssamhälle vi lever i och som bekräftas av Fredrik på DN debatt i dag. Och av en fantastiskt skarp Eva Gabrielsson i gårdagens "Sommar". Att allt var sant som står i Milleniumtrilogin överraskar väl ingen med pågående rättegång mot en av våra högsta f.d. polischefer, samtidigt som det rullas upp liknande brott runt om i landet. De flesta mp-medlemmar vet att stå upp mot denna kvävande filt av strukturer och tankeförlamande traditioner. det är därför det behövs fler riksdagsledamöter från MP.

  Men i sak håller jag med alla som menar att MP i dagsläget driver för lite opinion. Men det gäller ju tydligen inte alla medlemmar, med tanke på ovan nämnda mp Mölndal...

  SvaraRadera
 12. Varning för att lyssna på statsministerns tal från Almedalen. Mer sandlåda får man leta efter. Ge inte den mannen en chans till! Han är så trött att han snabbspolade sin egen politik i tre korta satser. Resten ägnar han åt på ett mycket pinsamt sätt håna en påstådd rödgrön politik. Moget.

  SvaraRadera
 13. JJ: det bekräftas även här:

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/07/04/moderaternas-f-rra-informationschef-fredrik-reinfeldt-och-hans-grabbklubb-r-h-nsy

  /jossan

  SvaraRadera
 14. Hjälp!

  Kan någon ge mig åtminstone tre orsaker för att fortsätta rösta på MP?

  Vill MP exempelvis att Sverige ska backa ut ur Afghanistan?

  Eller stänga en reaktor under mandadperioden?

  Gt

  Eller bekämpa EU:s superstatsambitioner?

  Eller införa republik?

  ..............................................................
  För övrigt så borde varenda kotte läsa Cecilia Åses bok "Monarkins makt" (Ordfront 2009).

  SvaraRadera
 15. Det var ett förskräckligt tal han höll! Inte kommer MP att marknadsföra Schlyter heller! Partiet leds att ett litet gäng som vill få bort honom. Har ni förresten sett vilka som nu leder partiet?? Ett gäng unga män, alla från Stockholm, är de som finns bakom Maria. Kanslichef, sammankallande i arbetstutskottet, stabschefen, presschefen för språkrören. Alla män. Så var det med det partiet som en gång var det mest jämställda! Hur har det fått ske?
  Mona

  SvaraRadera
 16. Mona: Inte är det särskilt mycket bättre på landsbygden. När jag mycket förvånad kommenterade att Skaraborg hade två män i rad på riksdagslistan och bad att det skulle åtgärdas på årsmötet, då listorna sattes, var svaret att man inte kan hålla på varannanregeln (trots att vi väl var dem som lanserade det, eller minns jag fel?) eftersom det är viktigare med kompetens... Har man hört DEN förut, eller? Jag baxnade, normalt brukar sådana uttryck vara förbehållet högern och framför allt Folkpartiet! Men så kan man också se att flera miljöpartister anger feministiskt initiativ som andraval i SRs och SVTs val pejl av riksdagskandidater. Det kan antagligen bli förstaval för många om partiet inte bättrar sig både med kvinnorepresentation, tillväxtdiskussion och arbetstidsförkortning - frågor som FI för närvarande leder stort, måste man ju säga.

  SvaraRadera
 17. Arbetslinjen är naken!
  Det finns motioner till den pågående s-kongressen som kräver förkortad arbetstid. Men för partiledningen är arbetslinjen det, allena saliggörande. Både människor och miljö skulle må bättre om vi jobbade mindre.

  Arbete är en källa till glädje, utveckling, sociala nätverk, kreativitet och självklart - inkomst. För många blir det dock samtidigt en källa till stress, enformiga uppgifter, utbrändhet och fastnagling i låglönefällan. Arbetslinjen är en allenarådande saliggörande lösning, på alla problem i dagens debatt, såväl till vänster som till höger. För 100 år sedan stod det 8 timmarsdag på LO:s affischer och för nästan 40 år sedan blev 40 timmarsveckan lag. Jag skriker "arbetslinjen är naken", åtminstone om den kombineras med 40-timmarsveckan. Varje år blir vi lite effektivare och behovet av arbetade timmar minskar, men istället för att glädja sig åt denna utveckling blir svaret från såväl S som M: Arbeta mer, producera mer, köp mer, mer tillväxt!
  Men inte bara människor blir stressade av krav på ständigt ökad arbetsinsats, även planeten stressas.

  Den internationellt uppmärksammade rapporten Välstånd utan tillväxt? från den brittiska regeringens, Kommission För Hållbar Utveckling, slår fast att produktivitetsökningarna i de rika länderna nu väsentligen måste börja tas ut som sänkt arbetstid istället för höjd lön. Sedan 1950 har globala BNP femdubblats och kommer med nuvarande tillväxttakt att ha åttiofaldigats fram till nästa sekelskifte!

  Någon antyder att Du är galen, men hoppas ändå att Du ska förstå.

  Världen behöver fler SCH-människor.

  Den oförfalskade rapporten från en sådan kan man söka som,

  Arbetslinjen är naken!
  Skrivet av CARL SCHLYTER

  SvaraRadera
 18. Tänk om det funnes ett "SCH-parti", då hade man något att hoppas på.

  Gt

  SvaraRadera
 19. Var skall oppossionen ta pengar till sin överbudspolitik?
  Dom lovar ju på vissa områden att satsa ett antal miljarder mera än alliansen oavsett hur mycket denna satsar.

  SvaraRadera
 20. Bara inte Schlingman varit partisekreterare i det SCH-partiet GT...

  SvaraRadera
 21. Inga SCH utan undantag.
  Hälsar förresten alla välkomna till Arbetstidsförkortning - Lystra till de tre "SCHena"
  Dag:
  9/7 2010 15:00 - 17:00
  Typ av arrangemang:
  Seminarium
  Ämnesområde:
  Sysselsättning/arbetsmarknad

  Vi bjuder på mingelmat och dryck (alkoholfri).

  SvaraRadera
 22. HB: "Taluppkast"? Haha. Ja, det kanske inte är en så dum benämning. En del uppkastningar är värre än andra...

  SvaraRadera
 23. jag vill ha ett SCH-parti.

  SvaraRadera
 24. jag kommer inte att rösta på MP , eftersom jag varken blev kallad till nomineringsmöte eller fick vara med på listan för att jag gått emot kommunen med att kräva BÄTTRE TRAFIKMILJÖ INNAN DETALJPLAN GODKÄNDES.(detta trots jag varit medlem sedan mp startade) Fega miljöpartister våga inte stå upp för demokratiska rättigheter.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.