tisdag 29 juni 2010

Ur SvD: " Vem kommer att åberopa Andreas Carlgren om 100 000 år?"

Antingen tror Carlgren på vad han säger. Då är han naiv. Eller så säger han det trots bättre vetande. Då är han demagogisk, skriver Rolf Gustavsson i SvD och fortsätter:

Påståendet om att det obegränsade skadeståndsansvaret läggs på företagen motsägs formaljuridiskt av Pariskonventionens begränsningar. Och i de politiska realiteternas värld kan en stat ändå inte undandra sig ansvar, särskilt inte långsiktigt. (-)

Vem kommer om 100000 år att åberopa Andreas Carlgren? Hur lång är halveringstiden på hans försäkran om kärnkraftföretagens obegränsade skadeståndsansvar?

Från denna krönika i SvD den 28 juni. Orsaken till citaten från Svd är att jag blir tråkad för att ha moderata SvD som morgontidning. Mitt svar är att man kan ha ledarsidan som vår tids humorsida à la gamla Mad, och att resten ofta är bra och mångsidigt för att vara en borgerlig blaska.

15 kommentarer:

 1. Jag som trodde du hade slutat med SvD pga att tidningsbuden inte alltid gjorde sitt jobb så bra...

  En mig närstående med borgerliga sympatier valde en holländsk vänsterblaska som morgontidning med ungefär samma argument som du, fast tvärtom. ;)

  SvaraRadera
 2. Den märkvärdiga tidningen (DN) är faktiskt inte lika bra som Svenskan. Dessutom betalar vi redan med skatten en del av SvD .

  SvaraRadera
 3. SvD är exempel på vad den offentliga sektorn kan göra för gott, den skulle inte finnas som ledarsidan fick bestämma med sin moderata politik och hat mot det offentliga!

  SvaraRadera
 4. Offentliga sektorn rules! DN har ju helt dekat ner sig. De kanske kunde få lite statsstöd så de fick tillbaka några intressanta skribenter?

  http://www.youtube.com/watch?v=H4AmeZr4QRU

  SvaraRadera
 5. Carlgren och hela regeringens miljöpolitik har minst sagt trovärdighetsproblem...

  Det är med kärnkraftsbeslutet som med isbrytaren Oden: Vi ska skydda vår miljö för att förstöra den, eller vi ska förstöra vår miljö för att skydda den, beroende på i vilken del av resonemanget Carlgren för tillfället befinner sig... Och framför allt ska vi elda på med olja, kol, kärnkraft och gas tills vi får det riktigt hett om öronen!

  http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.399789--stoppa-isbrytaren-odens-oljeletande-

  Den som vill ha något som eventuellt kan bli begripligt ur Carlgrens mun får dessvärre lyssna på satirprogrammet public service:


  http://filos.se/carlgrenpubs.mp3

  /AA

  SvaraRadera
 6. Bäst på SvD:
  Per Gudmundson

  Bäst på DN:
  Utrikesbevakningen och HENRIK BRORS

  SvaraRadera
 7. En sida med sevärda filmer:

  http://83.248.219.126/farnebo.html

  "Nyckeln är att rösta på politiker som vågar införa styrmedel"

  ur sista filmen

  SvaraRadera
 8. heheh 11.30 - menar du bäst ur MAD-synpunkt?

  Men inget ont om DN: s Anna Koblanck för det.

  SvaraRadera
 9. Andreas Carlgren, stackaren, är kidnappad av en galet miljöovänlig regering. Därför ska vi alla befria honom vid valet i höst!
  tycker Alma-Lena

  SvaraRadera
 10. Ja, Alma-Lena visst ska han släppas fri. Det finns de som engagerats sig för det en tid:


  http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/01/januari-24-2010-sondagskronika-befria.html

  Jonas

  SvaraRadera
 11. Det finns stimulerande tidningar, och det finns likgiltiga. Det var länge sen DN var läsvärd. Den lider svårt av elefantiasis. Croneman är en av få ljuspunkter. Brors är stendöd. Jag läser liksom Birger hellre SvD (eller UNT och fordom röda Söderhamns-Kuriren), där får man både ironi, garv och klokskap. Gudmundsson är skärpt, sant. Linder och Arvidsson tröttsamma, och Rayman bara spefullt ytlig. Bra grafik, layout och utlandsrapportering (Rolf Gustvsson är ett sådant salt).

  SvaraRadera
 12. Vem kommer att minnas Birger Schlaug eller Gudrun Schyman om 100000 år?

  SvaraRadera
 13. Hahaha 11:37:

  Nej då, de är bäst. Ingen står upp så principfast för alla människors lika värde och demokratins absoluta moraliska överlägsenhet som Per Gudmundson.

  Henrik Brors inrikespolitiska analyser slår alla andra. De har dock alltid stuckit i ögonen på GP och hans hejdunkar att de inte kontrollerar DN:s kommentering på samma sätt som de kunde styra SVT genom Erik Fichtelius och SR genom Björn Elmbrant.

  SvaraRadera
 14. 15.32: det är nog ingen risk att de blir ihågkomna, de heller. Lyssnar inte tillräckligt många på dem i dag, finns inte människan som art då.

  se bland annat hänvisningarna i detta inlägg:

  http://kuniri.se/ett-levande-fossil

  SvaraRadera
 15. Bäste 18:00
  Vore det inte det bästa för jorden om människan försvann? Så mycket elände som hon (vi) ställt till. Även rubbat den naturliga balansen i jakt på prylar och högre stanard.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.