tisdag 4 maj 2010

Nakenchock när Borg och Östros träffades

Lyssnade på Studio Ett igår. Där debatterade nuvarande finansminister Anders Borg med den blivande finansmininster Östros.

Den ene angrep den andra för att hans politik skulle leda till kostnadschock, skattechock och räntechock. Den andra svarade att den förste lagt en tickande räntebomb, med räntechock och kostnadschock som följd. Den ena pyntade då de olika chockerna med kostnadsklubbor och kostnadssläggor.

Ju mer överens man är, ju större blir orden. Debatten mellan herrarna var en nakenchock.


För övrigt tycks de rödgröna låst sig för hur man avser att driva politiken efter valet - medan regeringen lurpassar för att lägga sitt någon dryg månad före valdagen. Vilket betyder att Reinfeldt smidigt kan slå sönder delar av Sahlins förslag och retorik just när de stora tevedebatterna inleds.

11 kommentarer:

 1. Är debatten så här dålig nu, hur ska den då inte bli om några månader?

  SvaraRadera
 2. Idag debatteras i P1 hur blockpolitiken fördummar politiken. Vilket också konstaterats på denna blogg. När skall politiken övergå i samtal istället för korta slagord och intränade formuleringar? Såg Aktuellt igår mellan Reinfeldt och Sahlin och ingen av dem svarade på frågor utan körde bara ut det budskap de bestämt skulle ut.
  M.

  SvaraRadera
 3. Även om Reinfeldt var lite svag i Aktuellt igår och de rödgröna gjorde givet vad de har, ytterst lite, bra ifrån sig håller jag med dig i en sak. Tror också att Sahlin formtoppar förtidigt, vilket är bra, detta val tror jag kommer avgöras sista två veckorna.

  SvaraRadera
 4. Varför en teckning med en naken karl?

  SvaraRadera
 5. Jag tror inte att vi kommer att ro detta val i land. Det är för mycket av gammal sosse- och vpkpolitik i det ekonomiska, och folk vet att det har misslyckats en gång förut.

  Vår gröna ekonomiska politik var betydligt bättre och skarpare innan vi satte oss i båten hos sossevänstern.

  F.ö. skulle mp behövas som ensamt mittenparti - v arken höger eller vänster, utan rakt fram.

  P.Gr.

  SvaraRadera
 6. Varför det är en naken man? frågar nån. Kanske för att Birre är bra på biologi och vet att både Borg och Östros är män. Roligt dessutom att skorna var röda och rosetterna blå!

  SvaraRadera
 7. Kejsarens nya kläder av H C Andersen måste bilden av den nakna karlen betyda.

  SvaraRadera
 8. Oklarheter. Men Svarta Nejlikan har förstått.

  SvaraRadera
 9. Jag som man känner mig djupt kränkt av dagens bildval. Bloggen går inte att sälja utan att visa nakenteckningar, det är kränkande mot alla män som genom detta tilltag blir objekt istället för subjekt.

  SvaraRadera
 10. Anonym sade att han vill varda sujekt

  SvaraRadera
 11. Vadå den blivande finansministern? Kanske kommer det att gå upp för medelklassen, att det är dom som kommer att få betala notan för Bältros och Mupparnas medelklassfientliga politik. Dimmorna börjar skingras sig efter oppositionens alternativa ek0nomiska politik.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.