fredag 16 april 2010

Glömskans hav i fokus

Visst är det skönt att Glömskans hav finns? Det där havet där man kan kasta det oerhörda och obekväma överbord...

Politiker gillar givetvis Glömskans hav, precis som avdankade politiker och de flesta andra. Inte minns Mona Sahlin att sossarna sökte samarbete med Ny demokrati...? Nej, givetvis inte. Och inte minns moderater vad Anders Björk sa...?

Idag har jag fått glädjen att skriva en krönika i Fokus. Om just Glömskans hav och oheliga allianser. Finns här. Trevlig läsning!

14 kommentarer:

 1. Ja, tänk att Feldt får förtroendeuppdrag efter detta tal!

  SvaraRadera
 2. Kul att du blivit krönkör i Sveriges bästa magasin!

  SvaraRadera
 3. En suveränt skriven krönika! Fina bilder ("segel på sina bilder"), intressanta fakta, vändning upp och ner på föreställningar, roligt formulerad och med en elegant knorr. Ger du skrivkurser?
  Milton Blendin

  SvaraRadera
 4. Lyssna på den självkritiske katolska för detta prästen i Studio Ett! Han säger precis det som Birger sa och som Idergard förnekade! Moderaten Idergard har konverterat till katolicismen och försvarade påven och kyrkans agerande när det gäller övergreppen på barn. Usch!

  SvaraRadera
 5. Hörde att Idergard är katolik numera. Hur kan det komma sig att moderna människor plötsligt blir religiösa? Det har jag aldrig förstått.

  SvaraRadera
 6. vem har fått för sig att Idergard är mordern? Han är ju liberal det är en 1800-talsideologi...

  var finns debatten. var har idergard hävdat detta?

  SvaraRadera
 7. Anonym 18:15 - Nyhetspanelen hittar du nu till vänster på skärmen, den är från i morse då Birger, Ursula och Thomas drabbade samman i SVT.

  SvaraRadera
 8. Grattis Birger till att bli krönikör i Sveriges bästa veckomagasin! Grattis Fokus till att ha fått en av Sveriges vassaste krönikörer till sitt stall! Grattis läsare till en bra tidning som nu blir ännu bättre!

  SvaraRadera
 9. Förvånad 17:44.

  Att bli religiös på gamla dar är inte fy skam. Hellre sent än aldrig.

  Apropå detta, så sa Ohly vassa ord om kristna friskolor i SVT:s Debatt. han ville inte att barnen skulle "utsättas för påverkan".

  Nähä, och vad ska de då påverkas av? Utan den trygghet som barnasinnet kan uppleva i t.ex. bönen, blir det ju fritt fram för materialisterna att utsätta barnen för den av dessa krafter godkända påverkan.

  En kristen skola kan ge råg i ryggen, så att eleverna senare står pall för kommersialismens och andra aktörers manipulationer med människors själar.

  Vuxenvärlden är skyldig att fostra barnen. Frågan är bara vilken sorts fostran som ska få övertaget. Ohly vill antagligen att den tro som kallas ateism ska frodas.

  SvaraRadera
 10. Religione skall man få med sig hemifrån, om föräldrarna s vill. skolan skaverkligen intge vara religiös eller uppfostra barn till att tro på vare sig tomtar, troll eller gudar! Idegard var ju förskräcklig.
  Grrreenline

  SvaraRadera
 11. Barn har nog ganska svårt för att tänka abstrakt, t.ex. begreppet godhet.

  Däremot kan de ta till sig dylikt, om det ges en konkret gestaltning. Det kan vara en saga som exempelvis Jesu barndom och ungdom.

  I puberteten kommer tvivel att det gick till exakt så som i texterna. Men kvar kan ändå bli en sorts aning om, att man som människa är något mer än ett urverk, något högre än en diagnos.

  Denna visshet kan bidra till en trygg fortsatt utveckling. Därför är det viktigt med en "himmelsk" miljö för de små.

  Att detta sedan är pyton för ateister och materialister, det får vi bjuda på.

  Gt

  SvaraRadera
 12. Det bubblar något där i djupen också - vare sig det är sockrad nota eller inte - så fanns det vissa kopplingar till Toblerone hos Sahlin också...

  Nej jag säger om hon inte fått nog med socker och blivit snäll ännu - så låt mig ta ställning i ett par frågor - och hoppas att det blir bättre hanterat än godiset i hennes tjänst.

  1. Nej till USA:s bombande på svenskt territorium i sommar.

  2. Permanent Nej till svenskt medlemsskap i NATO.

  3. Totalt Nej till allt slags svenskt samarbete med NATO.

  4. Avsluta alla svenskt väpnade insatser utomlands.

  5. Låt ingen svensk medborgare ha någon som helst rätt att döda andra människor. Alltså - ett fullständigt ICKE-DÖDANDE försvar som jobbar med diplomati och fredsaktiviteter betydligt mer aktivt istället.

  6. Offentliga ursäkter från statsmakterna för att Sverige var i riskzonen för att skaffa atomvapen tidigare under 1900-talet.

  7. Offentliga ursäkter till de som vill för att man förr i tiden tvingades med i medlemsskap i Svenska kyrkan - utan att kunna välja annat än att gå ur efter visst uppnådd ålder.

  8. Bort med samarbetet mellan Svenska kyrkan och staten - där staten sköter inkasseringen av Svenska kyrkans medlemsavgifter via skattesedeln.

  Detta var några saker jag kom att komma att tänka på - medan annat som sagt kanske seglat ned i glömskans hav!

  SvaraRadera
 13. Det fina med att utsättas för religiös påverkan i unga år är att man då har något att ta bort i vuxen ålder. Annars hade man ju inte det.

  Men vid ännu mer vuxen ålder, kanske man kommer på att återanvända det man tidigare skrotade. ;-)

  SvaraRadera
 14. "Ohly vill antagligen att den tro som kallas ateism ska frodas."

  Ateism är inte en tro:
  http://www.youtube.com/watch?v=d0A4_bwCaX0
  http://www.youtube.com/watch?v=sGT25Oj-6rc

  Och jag kan lungt uppforsta mina barn utan någon inblandning från en Gud som tyckte det var en bra idé att dränka sina. Eller det han påstås ha utsatt Jesus för.

  Jesus camp borde vara tillräckligt för att skrämma slag på folk om hur religionen negativt påverkar barn. Ett av barnen säger sig inte vara rädd dö i strider...ett annat säger andra barn som inte är Guds är annorlunda.
  Och att man kan säga till barn att Gud är kärlek och måste älskas samtidigt som man inpräntar deras alltför unga sinnen i helvetesfruktan borde klassas som barnmisshandel.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.