fredag 26 mars 2010

Studentsossar tänker längre....

Jag läser detta:

"Tillväxtjakten är en svårrubbad princip - men att tillväxtkritiken nu växer utanför kongresshallarna är en förutsättning för att den så småningom också ska kunna flytta in i dem".

Skrivet av ordföranden i sossarnas studentförbund. Kajsa Borgnäs. Bra. Modigt. Det bra som skrevs blev skrivit för 5 månader sedan. Här bland annat.

Men Mona Sahlin tycks inte tagit intryck. Tvärtom: här ska jagas heltid, tillväxt, konsumtion. Suck. Det är liksom mer Barbie och LO än studentförbund över sossarnas analys.

8 kommentarer:

 1. Skrivit? Heter det inte skrivet?
  Den sista radens svenska är svår att förstå.

  Men inledningen är bra, och det är det viktiga. Leve Borgnäs!

  SvaraRadera
 2. Ja, riktigt modigt!

  Hoppas att hon får behålla sitt mod när partipiskan viner i jakten på mittenväljarna!

  SvaraRadera
 3. Vilka jävla petimetrar som kommenterar ibland! De kastar sig över en text de får alldeles gratis tillgång till, och reagerar på att ett e blivit ett i. Den sista raden var inte alls svår att förstå,Skaffa er ett liv, eller skaffa en egen blogg och lägg ner er själ på den. Hur står du ut, Birger? För övrigt var du skitbra på nyhetspanelen idag! Du fick in tre fullträffar, men överraskande vinkling.
  Micke M

  SvaraRadera
 4. Mycket anonyma kommentarer här, by the way...

  Men varför bry sig om att reta sig på kommentarer eller sådana som retar sig på andra som retar sig på kommentarer, dvs jag ska inte skriva ett s-t!

  Jag bryr mig inte!
  Jag bryr mig inte!
  Jag bryt mig inte!

  ... och ändå bryr jag mig en jäkla massa, för jag är bara så tröööött på våra nuvarande politiker. Hämtar en kopp latte och går ut i solen!

  SvaraRadera
 5. Jag blev nästan chockad i morse när jag faktiskt höll med dig i en sak du uttalde i SVT, nämligen att jippot Earth Hour mest fungerar som avlatsbrev för folk. Släcker man bara ljuset en timme en gång per år kan man göra vad som helst resten av året, jag släckte ju ändå ljuset på toan...

  SvaraRadera
 6. Birger,
  alla politiker med lite ambitioner skulle se din insats i morgonens nyhetspanel. Så gör man för att bli lyssnad till, så gör man för att mynta uttryck och dominera debatten.
  Enkelt. Förberett och genomtänkt. Slagkraftigt. Rätt genom rutan.
  Vilken gratisskola!
  Hunnebo

  SvaraRadera
 7. Håller med Hunnebo, det var mycket skickligt och mycket tankevändande!

  SvaraRadera
 8. Det är fult att anmärka på slarv i svenskan. Det är nästan ännu fulare att svära i kommentarfältet, ja i medier öht.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.